Vol trots kondigt Latexco aan dat ze drie Interzum awards 2019 hebben gewonnen. Een award voor het nieuwe concept Soul Spring en 2 Interzum awards voor haar hoge kwaliteit unieke PU schuimen, Aerfom FR en Flofom FR.

Latexco is een van de toonaangevende fabrikanten van onderdelen van de latex schuim, PU-schuimen en Pocket veren voor de bedden industrie. Het concept Soul Spring is een gloednieuw concept van Latexco. Dit concept combineert het gevoel van comfort van latex en pocket veren in de meeste zuivere en eenvoudige manier. De Soul Spring unit is verpakt in de latex kern. Het makkelijk samen smelten van deze 2 componenten resulteert in een stevige, 100% latex ingekapseld, pocket spring matras. Het latex frame is zo flexibel dat je de matras kan oprollen of samenpersen zonder risico.

Brandvertragend polyurethaanschuim bestaat al tientallen jaren. De huidige technologie maakt voor het grootste deel gebruik van melamine gecombineerd met halogeen onderdelen. Latexco heeft een brandvertragende versie (Aerfom FR en Flofom FR) van de hyperzachte floform en viscoaerfom ontwikkeld die voldoen aan de criteria van de Britse norm Crib 5. Het bevat geen halogeen of melamine onderdelen maar behoudt de specifieke kenmerken van de speciale foam. Op deze manier wordt de brandvertragende polyurethaanschuim voor de komende generaties veilig geproduceerd.