Vispring, winnaar van de prestigieuze Queen’s Awards for Enterprise en luxe beddenmaker sinds 1901, opent de deuren van de eerste flagshipstore van het merk in de stad waar 121 jaar geleden hun geschiedenis is ontstaan. Dat meldt Jan Mentens van Home Philosophies Furniture Agency (aanspreekpunt in de Benelux voor Vispring en Natuzzi).

De nieuwe flagshipstore van Vispring in Regent Street St James’s in het hart van Londen, toont het wereldberoemde productassortiment van het merk en biedt afgezonderde ruimtes waar klanten de producten kunnen testen, met een slaapexpert binnen handbereik, zodat ze er zeker van kunnen zijn dat ze het perfecte bed kiezen.

Jan Mentens: ”Vispring was de pionier die als eerste bedrijf individuele pocketveren op de markt bracht. De bedden werden met de hand geselecteerd voor de luxe suites van ’s werelds beste schepen en hotels en zo kreeg het bedrijf al snel een reputatie als leider op het gebied van luxe bedden. Sindsdien is Vispring uitgegroeid tot een wereldwijd luxemerk, met verkooppunten in meer dan 50 landen in het Verenigd Koninkrijk, Europa, Azië, Noord-Amerika en daarbuiten.”

De opening van de nieuwe Londense flagship showroom zal een stand-alone Vispring ervaring bieden en de internationale retailpartners van Vispring blijven ondersteunen.

Jan Mentens: ”De grote showroom is ontworpen in samenwerking met Ivory Worldwide en is verdeeld over drie verdiepingen. De complete collectie handgemaakte matrassen van Vispring wordt getoond, een collectie bestaande uit met de hand gemaakte bedden, gefabriceerd door hoogopgeleide specialisten in de fabriek van het merk in Plymouth.”

”Elke verdieping combineert traditioneel vakmanschap met moderne technologie en demonstreert de expertise van Vispring in het met de hand maken van bedden gedurende meer dan 120 jaar. Aangezien Vispring voor zijn matrassen uitsluitend natuurlijke materialen gebruikt, simuleert het showroomontwerp op passende wijze het gebruik van natuurlijke materialen, met het gebruik van op maat gemaakt warm eikenhout en tapijten in aardetinten. De hoofdruimte is voorzien van een op maat gemaakte sculpturale lichtinstallatie van kunstenaar Giles Miller, gemaakt van de veren die in elke Vispring-matras zitten.”