Eerder in Bedding Business Magazine was al de samenwerking te zien tussen Cesar Casier en het Belgische Styldecor. Op maandag 24 oktober is de officiële presentatie van deze samenwerking in het 5 star superior hotel Botanic Sanctuary in Antwerpen van 14u30-16u30. Tijdens dit event zullen Cesar Casier en Isabelle Malysse (bezielster van het merk Styldecor) een extra uitleg geven over hoe de samenwerking tot stand is gekomen en zullen ze de gemaakte keuzes bij het ontwerpen van het ‘Cesar Casier bed’ verder toelichten. De keuze voor het Botanic Sanctuary hotel als locatie is geen toeval. Styldecor – als onderdeel van Revor Group – heeft hier namelijk het volledige hotel voorzien van high-end luxe slaapcomfort.

Alvast meer weten: 

Wat in de modewereld op de catwalk floreert, zie je steeds vaker naadloos overvloeien in de interieurtrends. West-Vlaams producent van luxebedden Styldecor vervangt ‘wat’ door ‘wie’ en lanceert een collab met Gents model en modeontwerper Cesar Casier. Een man uit een stuk die samen met ontwerpster en bezielster van Styldecor Isabelle Malysse het bed indook om een pièce unique boxspring te creëren. Het duo ging op zoek naar de beste stoffen en materialen die esthetiek en kwaliteit combineren, wat met de jarenlange ervaring van beide kanten een bed oplevert dat er niet alleen goed uitziet, maar ook aan de allerhoogste eisen voldoet.

Belgisch DNA

Model en modeontwerper Cesar Casier en ontwerpster en bezielster van beddenproducent Styldecor Isabelle Malysse vonden elkaar in een gedeeld DNA met wortels op Belgische bodem. De knitwearcollectie van Cesar Casier wordt geproduceerd bij lokale kledingateliers en ook de bedden en matrassen van Styldecor zijn 100% Belgisch vakmanschap. “We hebben allebei dezelfde visie waarbij we vakmanschap en duurzame kwaliteit erg belangrijk vinden”, vertelt Isabelle. “Cesar kwam enkele keren op bezoek in onze fabriek in Kuurne, waar onze matrassen en boxsprings nog steeds met de hand gemaakt worden, en samen bezochten we ook enkele van onze leveranciers om de perfecte materialen uit te kiezen.”

Mode wordt interieur

Niet alleen hun roots hebben ze gemeen, ook hun visie op interieur. Als modegoeroe ademt Cesar Casier minimalisme: tijdloos en basic, maar tegelijkertijd met luxe en finesse. In z’n eigen interieur – en dan vooral in de slaapkamer – wil hij een net zo rustgevend geheel creëren. “De slaapkamer is de plek bij uitstek waar rust en ontspanning centraal staan en waar de levenskwaliteit wordt verhoogd”, vertelt Cesar. En dat werkt tweeërlei: een kwalitatief hoogstaand bed en matras enerzijds, een stijlvolle en bemoedigende inkleding anderzijds. Op dat moment vloeien fashion en interieur haast naadloos in elkaar over.

Esthetische kwaliteit 

Het resultaat van hun ontwerpproces is een boxspring die opvalt in de slaapkamer, zonder over-the-top te zijn. Een eenvoudig design dat door de stofkeuze en de hoge afwerkingsgraad net heel luxueus oogt. Het tactiele bouclé bekleedt het gebombeerd hoofdbord en de box. De pootjes zijn zo gedesignd dat ze zorgen voor een licht zwevend effect. Casier zijn favoriete kleuren zijn een ecru en grijsblauw bouclé, maar als klant kan je ook kiezen uit het uitgebreide stoffengamma van Styldecor. “Voor de matras heb ik me volledig op mijn buikgevoel gebaseerd”, besluit Cesar. “Ik ben op zowat elke matras van Styldecor gaan liggen, maar bij de Fortuna 1500, een pocketveringmatras, lag ik beter dan ooit tevoren.”