LS Bedding is opgericht in 1946. Deze firma ontwerpt, produceert en vermarkt verschillende ergonomische slaapconcepten en systemen van hoge kwaliteit. De bekende merken van LS Bedding zijn Ergosleep (ergonomisch en gepersonaliseerd), Magnitude (luxe en handgemaakte traditionele boxsprings) en Nox (gepositioneerd in het middensegment).

Christophe Labaere is commercieel manager bij LS Bedding. De beddenmakers staan in Brussels by Night op de Meubelbeurs. Ze nemen dan onder meer een derde variant van het merk Ergosleep mee. “Binnen Ergosleep laat je je slaap-DNA meten”, vertelt Christophe. “Aan de hand daarvan wordt een slaapsysteem gemaakt wat in vier trappen in is te stellen en is te personaliseren. De variant die we nu introduceren is op drie manieren in te stellen.” LS Bedding kiest voor uitbreiding van het assortiment in een budgetvriendelijke prijsklasse.

Dankzij het visuele POS-materiaal is het systeem gemakkelijk te begrijpen voor de consument, legt Labaere uit. Afgelopen zomer kwam LS Bedding nog op een bijzondere manier in het nieuws met Matrasgate. De medische staf van het Belgische voetbalteam koos voor bedden van Ergosleep, een merk van LS Bedding. Even leek het erop dat LS Bedding de selectie verklapt had nadat een opname lekte met namen van spelers op de verpakkingen. Dat bleek een misverstand. Omdat bij orderingave steeds een naam (referentie) nodig is in het IT-systeem zijn bepaalde namen willekeurig door de operator ingegeven, wat misschien wel een persoonlijke voorkeur van deze grote voetbalfan aangeeft. Niet meer, niet minder. Uiteindelijk bleek de selectie op twee namen af te wijken en heeft LS met Matrasgate vooral veel publiciteit gehad.

LS Bedding is op de Meubelbeurs Brussel te vinden op stand 6-206.