Bedding Business Magazine nieuws: Lunar Matrassen lanceert het naar eigen zeggen enige 100% natuurlijke en handgemaakte matras.

‘In een wereld waar duurzaamheid steeds belangrijker wordt is het tijd om de beddenmarkt eens flink wakker te schudden’, meldt Lunar Matrassen.  ”Natuurlijk slapen, slaapt het beste. Daarom is Lunar Matrassen erin geslaagd om comfortabele, duurzame, 100% natuurlijke matrassen beschikbaar te maken voor iedereen. Met echt Engels vakmanschap wordt een drietal typen matrassen CO2-neutraal geproduceerd die, los van de pocketveren voor optimale ondersteuning, voor 100% bestaan uit natuurlijke materialen.”

”Daarbij”, zo claimt het bedrijf,  ”zijn de matrassen volledig recyclebaar én betaalbaar.”

‘Het enige 100% natuurlijke handgemaakte matras’
Als bewezen experts uit het hogere beddensegment verbazen Rubert Homan en Clement Lammerts van Bueren zich iedere keer weer over het veelvuldige gebruik van synthetische materialen in matrassen, zoals polyether en traagschuim, in combinatie met de hoge prijzen die voor deze matrassen worden gevraagd. ”Deze one-size-fits-all producten lijken interessant en van goede kwaliteit, maar de gebruikte materialen laten weinig tot geen vocht door, hebben een beperkte levensduur en zijn tevens zeer belastend voor het milieu. Dit kan volgens deze Nederlandse beddenexperts anders. Omdat zij geloven in de kracht van natuurlijke materialen zijn ze op zoek gegaan naar een beter alternatief dat geen CO2-voetprint achterlaat in deze industriële wereld. Voor de bewust duurzame slaper komt Lunar Matrassen met een drietal natuurlijke matrassen die echt voldoen aan de nieuwe duurzame wereld en duurzaamheidswensen.”

100% natuurlijke materialen
”Met natuurlijke materialen slaap je beter en gezonder, want in tegenstelling tot synthetische materialen is wol ademend en vocht doorlatend.” De wol gebruikt in Lunar-matrassen is afkomstig van Herdwick-schapen, een uniek ras dat vrijwel uitsluitend wordt gefokt op boerderijen in het Noord-Engelse Lake District. ”Dit Herdwick-wol heeft van nature een zeer goede vering wat het uitermate geschikt maakt voor matrassen en je door de isolerende werking in de winter warm houdt en koel in de zomer. Samen met katoen en kasjmier wordt er een unieke mix gemaakt om de matrassen te vullen en worden dus geen extra kunstmatige materialen toegevoegd. Door alleen gebruik te maken van natuurlijke materialen zijn alle Lunar-producten 100% recyclebaar.”

Engels vakmanschap met oog voor detail
Elk Lunar-matras is afkomstig uit de fabriek van een van Engelands beste bedden- en matrassenfabrikanten: Harrison Spinks in Yorkshire – een echt Engels familiebedrijf met meer dan 150 jaar ervaring. ”Hierdoor bevatten Lunar-matrassen de laatste technologie op het gebied van veren, maar worden traditionele technieken nog steeds gebruikt om het matras met de hand samen te stellen. Met oog voor detail werkt een team van zo’n 600 mensen bestaande uit boeren, engineers en vakmannen/-vrouwen aan het verantwoord produceren van deze matrassen.”.

Over Rubert Homan
Rubert Homan is eigenaar van Homan Slapen in Assen en Haren. Homan Slapen is al meer dan 107 jaar een begrip in het noorden. Rubert is de vierde generatie van deze gerenommeerde beddenspeciaalzaak.

Over Clement Lammerts van Bueren
Clement Lammerts is eigenaar van Lammerts van Bueren en zit al meer dan 25 jaar in het vak. Ook Lammerts van Bueren is inmiddels uitgegroeid tot een zeer succesvol familiebedrijf en is een begrip in de regio Ede.