M line en NL Actief hebben de krachten gebundeld om mensen te begeleiden naar een gezondere leefstijl. M line gaat door kennis te delen uit onderzoek en via e-learnings invulling geven aan het domein slaap. Slaap is naast voeding en bewegen één van de belangrijkste pijlers van een vitaal leven. Met M line als nieuwe kennispartner aan haar zijde zet NL Actief de volgende stap om als fitnessbranche verder te groeien tot dé vitaliteitssector van Nederland. 

M line ziet veel toegevoegde waarde in het kennispartnerschap met NL Actief. “Het dagelijks leven wordt steeds intensiever. We werken hard, sporten veel en hebben het druk met allerlei activiteiten”, geeft Pieter-Bas Stehmann, algemeen directeur van DBC International, aan. “We verlangen steeds meer van ons lichaam en slapen korter. Maar om maximaal te presteren, is een goede nachtrust juist belangrijk. Dat geldt niet alleen voor prestaties op sportgebied, maar ook in het dagelijks leven zoals op je werk. Daarom is M line er niet alleen voor topsporters, maar voor iedereen. We zijn blij dat NL Actief ook het belang van goede slaap erkent en dat we samen met de duizenden lifestyle coaches het onderwerp op de kaart kunnen zetten.”
Ook Ronald Wouters, algemeen directeur van NL Actief, juicht de samenwerking toe. “Er is een sterk groeiend belang voor een gezonde leefstijl en meer erkenning voor de rol van de fitnessbranche als het gaat om vraagstukken op het gebied van gezondheid, vitaliteit en sociale binding. Fitness is op dit moment de meest beoefende sportvorm van Nederland met 4 miljoen deelnemers. In 2026 verwachten we dat dit er 5 à 6 miljoen zullen zijn. Om al die mensen te begeleiden naar een gezondere leefstijl, hebben we kennispartners nodig. Partners die de professionals in onze branche én consumenten informeren én inspireren om – in dit geval – beter te slapen en uitgerust en fit wakker te worden. Goede slaap is cruciaal voor een vitaal leven.”