De Europese bedden- en meubelsector maakt zich weer op voor de Meubelbeurs Brussel van 4 tot en met 7 november. De Belgische meubelindustrie stelt hier traditiegetrouw zijn nieuwe collecties voor aan een internationaal publiek. Maar ook de meer dan 60 procent buitenlandse exposanten kijken uit naar het contact met de bezoekers. Voor Brussels by Night geldt dit jaar dat er veel Belgische fabrikanten te vinden zijn. Nederlandse fabrikanten hebben besloten dat de najaarsbeurzen in 2018 voldoende waren om hun collecties te presenteren.

Weinig Nederlanders in de slapenhal dus. Norma had zich aangemeld, maar is failliet. Bij een eventuele door-start zullen zij wel komen. Cartel Bedding en Mahoton zijn wel van de partij. De Belgische beddensector is daarnaast dus in grote getale aanwezig met onder andere de Revor group, Veldeman Bedding, Recor Bedding, LS Bedding/Magnitude, Nill Spring, Polypreen, Duvatex en Van Landschoot. Internationaal zijn nog aanwezig Candia en Leticia. En er zijn meerdere textielfabrikanten in Hall 6 te vinden, zoals Brinkhaus, Mathy by Bold, De Witte Lietaer, Mia Zia, Carlina, Brun de Vian-Tiran, Europlaid en Soraya. “Voor de Nederlandse bezoeker uit de slapenbranche blijft het aanbod gevarieerd en interessant. In combinatie met de hoge gezelligheidsfactor van de Meubelbeurs Brussel maakt het toch nog steeds dat iedereen hier wil zijn”, aldus beursdirecteur Lieven Van der Heeden. “En laten we niet vergeten dat het aanbod op meubelgebied heel erg groot is. Zeer interessant dus ook voor de gemengde zaken.”

Noviteiten
Er zijn heel wat noviteiten te vinden op slaapgebied. Recor Bedding komt bijvoorbeeld met een compleet nieuwe collectie die iedereen zal verrassen. De noviteiten van Duvatex, dat dit jaar 25 jaar bestaat, geven wij alvast als voorproefje:

Duvatex uit Vichte in België is een gespecialiseerde Belgische fabrikant, actief in slaapcomfort sinds 1993. Duvatex produceert matrassen, boxsprings, lattenbodems, matrasbeschermers, dekbedden en kussens. Een van de pijlers is hun collectie Multicare® by Duvatex, een collectie klantgerichte matrassen. Salesmanager Serge vertelt: “Wat verwacht de individuele consument van een matras? Ligt zijn prioriteit bij anti-allergisch, ergonomisch, anti-transpiratie of eerder bij ecologisch slaapcomfort? Multicare by Duvatex stelt graag haar zes nieuwe matrassen voor. Voor elke generatie. Voor elke behoefte. Voor elk budget. Met eerbied voor onze planeet presenteren we onze nieuwe volwassenmodellen op basis van natuurlijke materialen zoals bamboe en eucalyptus. Ze zorgen voor een goede vochtregeling en hebben een verkoelend effect. Gebaseerd op onze jarenlange ervaring in de zorgsector lanceren we – op vraag van de markt – ook innovatieve materialen zoals een eigen ontwikkelde PU-coating die sterk anti-allergisch werkt en voor een makkelijk onderhoud zorgt.”

Dagje en avondje uit
Tijdens een bezoek aan de Meubelbeurs Brussel kun je bij de gratis bars altijd terecht voor verschillende foodconcepten. Koffie, thee, frisdrank en bier zijn ook de hele dag door verkrijgbaar. ’s Morgens worden er verse croissants geserveerd, ’s middags soep, broodjes en verschillende originele kleine gerechtjes, en in de namiddag nog iets om de kleine honger te stillen. Als het iets meer mag zijn, kan je ook altijd terecht in het restaurant boven de ingang van hall 5, waar een snelle en betaalbare lunch wordt geserveerd. En op momenten dat de voorraad in de bars uitgeput is, heeft de Be Shop ook nog wel iets te bieden. Uitgebreid tafelen, dat doen we vaak ’s avonds, als je de stad intrekt. Wie niet meteen weet waar je terecht kan in Brussel heeft Meubelbeurs Brussel een lijst met een selectie van restaurant en bars in alle prijsklassen gezet. De lijst is opgedeeld per wijk, dus vind je zeker iets leuks in de buurt van je hotel! Voor meer informatie www.meubelbeursbrussel.be en houd Bedding Business Magazine en onze social media kanalen in de gaten!!