Een overwinning van het Nederlands elftal  betekent dat Nederlanders die nacht een stuk beter slapen ten opzichte van een reguliere nacht. Dat blijkt uit onderzoek van martassenmerk M line, de Official Sleep Supplier van Oranje en de KNVB, in samenwerking met Markteffect onder ruim 1.000 respondenten. 30% van de Nederlandse voetbalvolgers die een overwinning van het Nederlands Elftal heeft gezien slaapt de daaropvolgende nacht beter.

“Sport, en met name voetbal, is voor veel mensen een groot onderdeel van hun leven. Tijdens een WK misschien nog wel net iets meer. Met een overwinning van Oranje hoef je je over je nachtrust in ieder geval geen zorgen te maken. Kortom, onze M line ambassadeur Gakpo zorgt dat we de wedstrijd met een dubbel gerust gevoel bekijken”, aldus Tijn Cuppen, sportmarketeer bij M line.

Niet alleen een overwinning heeft invloed op een goede nachtrust, blijkt uit het onderzoek. Zo geeft 38% van de voetbalvolgers aan dat het opstellen van Andries Noppert ervoor zorgt dat ze de nacht voor een WK-wedstrijd rustiger slapen ten opzichte van 19% voor Remko Pasveer. Het vertrouwen in Andries Noppert is ook gegroeid na de wedstrijden tegen Senegal en Ecuador naar respectievelijk 16% en 30%. Naast de Toren van Joure moeten we ook voorzichtig zijn met onze sterspelers. Nederland heeft meeste vertrouwen om een goed resultaat te behalen met Frenkie de Jong (20%), Virgil van Dijk (17%) en Cody Gakpo (11%) in het elftal.

Mochten we met Nederland de WK-finale halen, dan is een scenario zoals tijdens de WK-finale tegen Spanje in 2010 niet wenselijk. Ruim 13% van de voetbalvolgers geeft namelijk aan nog wel eens wakker te liggen van deze wedstrijd waarbij de teen van Casillas Nederland van haar eerste wereldtitel in de voetbalgeschiedenis weerhield. Gelukkig dagdroomt daarentegen ook 56% van de voetbalvolgers ook over de positieve prestaties van ons Oranje.

Laten we ons eerst maar eens opmaken voor een topwedstrijd tegen Argentinië! Wat denken jullie… gaan we dit winnen? En slapen we slechter als we verliezen van een team met Messi in de hoofdrol? Wij duimen voor Nederland!