Swiss Sense maakt vandaag bekend dat investeringsmaatschappij 365 Capital een minderheidsbelang in het familiebedrijf heeft genomen. De familie Diks blijft met meer dan 100 jaar ervaring in bedden grootaandeelhouder van het bedrijf. Met deze investering kan Swiss Sense de internationale groeiambitie en de professionalisering van het bedrijf versnellen.

“We zijn blij met de investering van 365 Capital. Ze zijn een kapitaalkrachtige, professionele organisatie met zeer veel ervaring en een groot netwerk. Dit is wat we nodig hebben om onze ambities te verwezenlijken. In ons 15-jarig bestaan hebben we een enorme groei doorgemaakt. We zien internationaal dat gezondheid en hiermee een goede nachtrust belangrijker zijn dan ooit. Hier ligt voor ons nog een heel groeipotentieel, vooral in het buitenland”, aldus Martin Diks, CEO van Swiss Sense.

Swiss Sense heeft op dit moment 100 winkels in Nederland, België, Duitsland en Oostenrijk. De ambitie is om in al deze landen binnen enkele jaren marktleider te worden.

“Swiss Sense is voor ons een goede en duurzame investering. Het bedrijf mag trots zijn op hun huidige positie, zeker in tijden als deze. Het is gezond en heeft grote kansen op toekomstige groei. Met hun visie en strategie kunnen we gezamenlijk de ambities realiseren”, aldus Boudewijn Molenaar, Managing Partner van 365 Capital. Tevens oprichter en voormalig partner van Gilde Buy Out Partners.

De transactie is begeleid door Lindenaar & Co Corporate finance. Paul Lindenaar (†) bracht 365 Capital in contact met Swiss Sense.

Over Swiss Sense en de familie Diks
De familie Diks heeft meer dan 100 jaar ervaring als beddenspecialist. Vier generaties lang staat de familie garant voor ultiem slaapcomfort waar kwaliteit, vakmanschap én een goede kwaliteit/prijsverhouding centraal staan. Zij stonden aan de basis van de oprichting van de stalen beddenfabrikant DICO en later van retailer Beter Bed. In 2001 heeft de familie de aandelen in het beursgenoteerde bedrijf verkocht. In 2005 werd Swiss Sense opgericht. Op dit moment worden collecties in 100 winkels in Nederland, België, Duitsland en Oostenrijk verkocht. Ook online is Swiss Sense in alle landen sterk vertegenwoordigd. Het bedrijf heeft bijna de gehele keten in eigen beheer: van het ontwerp, de productie, de verkoop in eigen winkels tot de levering en bijbehorende service. In 2020 wordt een omzet verwacht van 225 miljoen Euro, met een verwachte EBITDA van ruim 20 miljoen Euro.

Over 365 Capital
365 Capital is een onafhankelijke private equity-firma die zich richt op middelgrote en goed gepositioneerde bedrijven met een strategisch en operationeel opwaarts potentieel en een sterk managementteam. De firma ondersteunt bedrijven onder meer actief bij het versnellen van de groei zodat waarde op lange termijn gerealiseerd kan worden.