1500 deelnemers uit 54 landen stelden zich kandidaat voor de Green Product Award 2022, een award die jaarlijks een internationale collectie van meest duurzame producten en concepten onder de aandacht brengt. Ze werden gescreend op de aspecten design, innovatie & duurzaamheid, voorgeselecteerd en uiteindelijk genomineerd. We zijn opgetogen en trots te kunnen aankondigen, dat vel_you, Velda’s circulaire bedconcept, één van de genomineerden is voor de Green Product Award 2022 in de categorie Interior & Lifestyle!

Ontdek vel_you, ons volledig circulaire bedsysteem. Onze aanpak is circulair en niet alleen end-of-life. Tijdens de levensduur kunnen deze boxspring en matras worden geüpgraded en gemoduleerd zoveel als je wilt, terwijl de materialen herbruikbaar, duurzaam en recycleerbaar blijven. Aan het einde van de levensduur blijft elk onderdeel van ons bed waardevol en kan het worden hergebruikt.
Bovendien geniet u in dit bed van een uitzonderlijk comfort. Vel_you is daarnaast ook een ‘slim’ bed. Dankzij onze ingebouwde slaaptechnologie en mobiele app, kunt u de kwaliteit van uw slaap monitoren en verbeteren.
“Vel_you is een goed voorbeeld voor het niveau van kwaliteit en passie, waarmee onze genomineerden bijdragen aan een duurzamere toekomst.”, vertelt Nils Bader, directeur Green Product Award.

Voor Veldeman Bedding, het bedrijf achter Velda, is vel_you het begin van veel meer. Het geeft richting aan het innovatieve familiebedrijf. “We zijn bijzonder trots op vel_you. Het gaat om meer dan een product: het is een methodologie en filosofie. Vel_you vat samen waar we als bedrijf naartoe willen.”, aldus Valerie Veldeman, de derde generatie Veldeman actief in de onderneming.

Tot 31 januari kan men stemmen voor de Green Product Publieksprijs, waarbij de winnaar wordt bepaald binnen een publieksstemming. In de eerste week werden al meer dan 13.000 stemmen geteld en er is nog tijd om te stemmen. Bezoek de genomineerdepagina: https://www.gp-award.com/en/produkte/vel-you

Op 18 mei zal de grote finale plaatsvinden als een hybride prijsuitreiking met inzichten van juryleden en makers uit verschillende industrieën, matchmaking events en nog veel meer.

Over de Green Future Club
De internationale Green Product Award beloont sinds 2013 producten en diensten die uitblinken in design, innovatie en duurzaamheid. Het doel van de club is om consumenten én industrie te inspireren met goede voorbeelden en om feedback en netwerkmogelijkheden te bieden aan de deelnemers van de awards, zodat er steeds meer duurzame producten ontstaan. De Award wordt uitgereikt in 11 categorieën, namelijk Architectuur & Tiny Houses, Bouwcomponenten, Circulaire Materialen, Consumentengoederen & Lichaamsverzorging, Mode, Interieur & Lifestyle, Kids, Mobiliteit, Sport en Werkruimte. Elk jaar toont het Green Trend Book de opkomende duurzame trends en inzendingen voor de Awards.

Over Veldeman Bedding
Het merk Velda ligt aan de basis van Veldeman Bedding en vervult er nog altijd de rol van dynamisch kloppend hart. We streven naar duurzaam en kwaliteitsvol slaapcomfort voor iedereen, sinds 1954. De firma Veldeman Bedding is een familiebedrijf in Oudsbergen (België) en één van de toonaangevende fabrikanten van slaapcomfort in Europa. Onze groep telt meer dan 450 medewerkers verdeeld over verschillende productiebedrijven in binnen- en buitenland; samen zijn zij goed voor een jaaromzet van meer dan 70 miljoen euro. Onze collecties bieden verfijnde en kwalitatief hoogstaande producten, speciaal ontworpen voor iedereen die gezond en stijlvol slapen wil combineren.