The Vita Group is zeer verheugd met het winnen van 4 interzum awards op de eerste dag van deze beurs voor toeleveranciers van de meubelindustrie in Keulen. Eeen van de vier is de prestigieuze Best of the Best award.

Deze gaat naar de VitaFirst matras, volgens de jury een “goed bedacht en vernieuwend design.” VitaFirst heeft twee duurzame schuimproducten in zich, Orbis Plus MB en Novus die in custom producten kunnen worden toegepast. Geen lijm meer in deze duurzame matras waardoor deze eenvoudiger uit elkaar te halen en te recyclen is. Ook de buitenkant is duurzaam en voldoet aan de Global Recycled Status (GRS).

Novus besttat uit post-industrial granulaat dat opnieuw wordt opgenomen in de productiecyclus. De nieuwste versie van Novus heeft een dichtheid van 40 Kg/m3 voor meer comfort. Drie andere Vita producten, Orbis Plus, Orbis Plus MB en Orbis NEXT MB (een concept) vielen ook in de prijzen en wonnen een High Product Quality award. Orbis won in 2021 al een Best of the Best award.

Ian Robb, Chief Executive Officer, The Vita Group: “Het is fantastisch om aan interzum 2023 deel te nemen. Onze industrie zet grote stappen op het gebied van duurzaamheid en het is goed om te zien dat de hele branche vorderingen maakt. Dat vier van onze producten nu zijn onderscheiden maakt ons heel trots en motiveert ons om verder te gaan met het vernieuwen op duurzaam gebied.” The Vita Group heeft een aantal doelen richting klimaatneutraal produceren, waaronder de eerste flexibele PU producent te worden waarvan de uitstoot vermindering extern wordt gemeten en vastgelegd in een Gold Sustainability Rating van EcoVadis. Hier voldoen wereldwijd zeer weinig bedrijven aan. Verder houden de Britten zich aan de bekende Global Compact en Race to Zero eisen van de Verenigde Naties.

Op de foto krijgt het bedrijf de award van interzum uitgereikt.