“Diversiteit zit ingebakken in ons DNA”: Veldeman Bedding uit Oudsbergen zet in op diversiteit op de werkvloer.

Veldeman Bedding uit Oudsbergen is 1 van de 180 ondernemingen die meer diversiteit op de werkvloer willen en zich daarvoor laat begeleiden door Voka Limburg. Dat meldt VRT. Zo mogen de arbeiders onder meer Engels spreken in het atelier. Ook wordt er aandacht besteed aan een goede man-vrouwverhouding, het aantal ouderen én jongeren die er werken en het tewerkstellen van mensen die een afstand hebben tot de gewone arbeidsmarkt.

“Diversiteit en inclusiviteit zit ingebakken in ons DNA, sinds jaar en dag zijn we daarmee bezig”, vertelt Yves Thiery, HR-directeur bij Veldeman Bedding in Opglabbeek (Oudsbergen). “Het is niet zo dat we ronkende initiatieven lanceren waarbij we allerlei acties op poten zetten. Maar er is veel diversiteit in ons bedrijf qua afkomst, geslacht en leeftijd. We zijn gelegen in de regio Genk, waar sowieso veel mensen wonen met een andere afkomst.”

Veldeman Bedding is 1 van de 180 ondernemingen die een inclusief HR-beleid wil voeren en zich daarvoor laat begeleiden door werkgeversorganisatie Voka Limburg. Vandaag is de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie en dan wordt het belang van diversiteit in bedrijven extra benadrukt. Bij Veldeman Bedding heeft zo’n 30 procent van de 250 werknemers een andere afkomst. “Bij de zoektocht naar technische profielen kijken we vaak naar het buitenland. We halen die mensen naar hier en hopen ook dat ze hun hele loopbaan hier blijven” zegt Thiery.

Lees hier verder bij de collega’s van VRT.