Gezond en ergonomisch slapen is de toekomst

In een slaapspeciaalzaak zie je over het algemeen geen namen van schuimproducenten of een uitgebreide uitleg van een schuimsoort. Maar voor het merk Vita Talalay is dat anders. Logisch ook, want het is niet zomaar een comfortschuim. Het is een puur natuurlijke latex met unieke eigenschappen en een uniek verhaal. Kortom; onderscheidend vermogen. En dat wil je als retailer; toegevoegde waarde bieden, want daarvoor komt jouw klant naar de winkel.

Radium Foam uit Maastricht, producent en distributeur van het duurzame Vita Talalay-latex, kan met trots terugkijken op de afgelopen jaren. Hun verfijnde Talalay-latexproductiemethode is uniek in de wereld en ze zijn ook nog eens de eerste Nederlandse fabrikant in de beddenbranche die Cradle to Cradle ™Gold en FSC gecertificeerd is.

Zeker in het hogere segment zijn gezondheid, duurzaamheid en storytelling steeds belangrijker wordende aspecten. De meerwaarde van Vita Talalay kan, door het verhaal achter de producten en de ontwikkelde tools voor in de winkel, gemakkelijk worden uitgelegd aan de consument. Niet voor niks wordt Vita Talalay inmiddels geleverd aan 35 landen wereldwijd. Radium Foam levert de 100 procent pure Vita Talalay blokken voor een latex matras, topper of hoofdkussen aan een beperkt aantal fabrikanten en retailers

Productieproces

Vita Talalay kan als enige zeggen dat zij volledig duurzaam zijn. De grondstof wordt gewonnen uit de Hevea Brasiliensis, een rubberboom die groeit in Zuidoost Azië. Omdat de plaatselijke bevolking die werkzaam is op de plantages al generaties lang met de boom werkt, weet ze precies hoe ze op een duurzame manier de rubbermelk kan ontginnen. Dit doen ze door kleine inkepingen in de bast van de stam te maken, waar gedurende enkele uren de hagelwitte rubbermelk door naar buiten drupt. Langzamerhand stopt het druppen en zit de boom weer dicht. Zo kan deze de volgende dag weer nieuwe rubbermelk produceren. De gewonnen rubbermelk gaat naar de fabriek in Maastricht waar het het bijzondere productieproces van 9 stappen in gaat: mixen, vullen, vacumeren, bevriezen, een gelbehandeling, vulkaniseren, wassen, post-vulkaniseren en tot slot een laatste controleronde. De kwaliteit is echt toe te schrijven aan het lange en ingewikkelde productieproces. Andere latexproducenten gebruiken meestal de kortere en goedkopere ‘Dunlopmethode’, met slechts 5 productiestappen.

 

Lees het complete artikel in Bedding Business Magazine nummer 3. Neem een abonnement!