Deze week was het veelvuldig in het nieuws: moeten we nu wel of niet ons bed opmaken in de ochtend. Menig slaapspecialist zal het antwoord weten. Tros Radar meldt het volgende:

Er zijn twee typen mensen: de een maakt meteen z’n bed op na het opstaan en de ander laat het bed het liefst de hele dag open liggen. Maar wat is het beste?

Het antwoord: Je bed open laten liggen in de ochtend is om hygienische redenen een stuk beter idee dan je bed wel meteen opmaken. Maar, het perfecte antwoord op deze vraag bestaat eigenlijk niet. Voor veel mensen is het bed meteen opmaken namelijk de start van een goede, productieve dag. En dit is van positieve invloed op je psyche. Hoewel je bed dan misschien iets minder schoon is, kan het wel andere voordelen met zich meebrengen.

Gooi dat bed open

Maar, voor alle mensen die niet een bepaalde mindset creëren door hun bed meteen op te maken: doe het dan liever niet. In je bed leven namelijk een heleboel bacteriën en mijten, die in jouw warme, zweterige bed van de perfecte leefomgeving genieten. Door je bed open te leggen, kan het luchten en zal je bed langer fris blijven.

En naast dat je bed hierdoor wat langer lekker ruikt en geen klamme boel wordt, is het ook fijn om de huisstofmijten zich niet in grote getalen te laten vermenigvuldigen. Wanneer je beddengoed stikt van deze spinachtigen neemt namelijk ook de kans op eczeem, astma en chronische hooikoorts toe. En dat wil je liever niet hebben.

Het hele artikel lees je hier: TROS Radar