Libeco Belgian Linen toonde hun nieuwste lente/zomer collectie, genaamd ‘The Southern Bight’ onlangs op Maison & Objet Paris en Intirio in Gent.

The Southern Bight is het meest zuidelijke stuk van de Noordzee, gelegen voor de kust van België, Nederland, Groot-Brittannië en het uiterste noorden van Frankrijk. “Deze collectie liet zich inspireren door het leven aan zee en ontleende haar namen aan locaties in the Southern Bight.”

Hier een overzicht van de bedlinnen collectie.

Folkestone – Genoemd naar een typisch Engels kuststadje aan de Noordzee. “Net als deze plaats is het Folkestone bedlinnen een echte klassieker. Een puur linnen in bastion blauw met oyster strepen, dat bij zowat alles past. Beschikbaar als dekbedovertrek en slopen 100% linnen, gewassen afwerking 200 g/m2.”

Goodwin – Genoemd naar de Goodwin Sands zandbank. “Deze bedlinnencollectie bestaat voor de helft uit katoen en is even speels als rustgevend. De Goodwin collectie bestaat uit een linnenbinding met wit als basis en verschillende strepen in bastion blauw. Beschikbaar als dekbedovertrek en slopen 51% linnen, 49% katoen, gewassen afwerking 180 g/m2.”

Ollie’s Point – Ollie’s Point is de naam van een bekende surfspot in het midden van de Belgische kust. “Dit gelijknamige bedlinnen blinkt uit in zijn eenvoud. Het combineert bastion blauw linnen garen met een subtieler aanwezig wit katoengaren. Beschikbaar als dekbedovertrek en slopen 51% linnen, 49% katoen, gewassen afwerking 180 g/m2.”

Zwin Stripe – Deze collectie ontleent haar naam aan het bekende natuurreservaat aan de Belgische kust. “Een brede horizontale streep in wheat wordt aangevuld met strepen in bastion blauw op zowel het dekbedovertrek als de slopen. Beschikbaar als dekbedovertrek, slopen en gastendoekje 51% linnen, 49% katoen, gewassen afwerking 180 g/m.”