Antalis, de marktleider op het gebied van papierdistributie en visuele communicatie, organiseert dit jaar weer de Antalis Interior Design Award, een internationale wedstrijd gericht op interieurontwerp. Projecten van architecten, interieurontwerpers, drukkers, adverteerders en studenten die producten gebruiken uit de visuele communicatiecatalogus van Antalis kunnen zich tot 31 januari 2020 online aanmelden.

Interieurontwerpers krijgen ieder jaar weer te maken met nieuwe trends. Veranderende designs, nieuwe modekleuren maar ook seizoensgebonden winkelinrichtingen – het is een markt die constant in beweging is. Vroeger waren digitale communicatie en print sterk afgebakend maar tegenwoordig versterken deze twee domeinen elkaar steeds vaker. Antalis speelt in op deze verandering door constant nieuwe, innovatieve producten, zoals digitaal beprintbaar textiel en behangpapier voor wand- en raambekleding of folies met magnetische eigenschappen te ontwikkelen. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld hotels, musea en restaurants zich onderscheiden met wisselende, creatieve en gepersonaliseerde designs.

Muriël Knippers, Communicatie Manager Benelux van Antalis: “Bij Antalis hebben we een passie voor decoratie. Sinds 2015 is Antalis een belangrijke speler in de markt voor interieurdecoratie geworden door veel printbare media aan te bieden voor het decoreren en personaliseren van verschillende ruimtes zoals wandbekleding, textiel en canvas, magnetische oplossingen, zelfklevend vinyl, plaatmaterialen zoals aluminium sandwichpanelen en acrylaat. Onze missie is om interieurontwerpers te inspireren met een breed scala aan innovatieve en esthetische materialen. Om deze creatieven een platform te bieden organiseren wij ook dit jaar weer de Antalis Interior Design Award.”

Meedoen

Projecten die minimaal één product van Antalis uit de visuele communicatiecatalogus bevatten kunnen voor 31 januari 2020 via antalisinteriordesignaward.com worden aangemeld. Alle projecten worden na goedkeuring getoond in de Antalis Award Gallery.

De wedstrijd is open voor projecten die sinds 2018 zijn afgerond of nog in een afrondingsfase zijn. Professionals die mee willen doen kunnen zich aanmelden voor één van de volgende categorieën: Hospitality, Retail, Office, Home, Public building en 3D-projecten.

Beoordelen

Voor architecten, interieurontwerpers, drukkers, merken en studenten is dit een unieke kans om hun mooiste creaties een internationaal platform te geven en te laten beoordelen door een professionele jury. In deze jury zitten onder andere de design director van Accor Hotels en de marketingmanager van HP, toonaangevende spelers op internationaal design-gebied. Bekijk hier het gehele internationale jurypanel. De winnaars van al deze categorieën worden in maart 2020 bekend gemaakt tijdens FESPA in Madrid.

Prijzen

De beste creaties maken naast erkenning van een internationale jury kans op veel media-aandacht, de 3D-hoofdprijs ontvangt een geldbedrag van €2.500. Het project met de meeste “likes” op de Antalis Interior Design Award website maakt ook kans op een speciale publieksprijs.

Schrijf je in voor 31 januari 2020 via antalisinteriordesignaward.nl!

Welke decoratietrends ziet Antalis voor het komend voorjaar in materialen, kleuren en patronen?

Muriël Knippers: “Met betrekking tot de trends kunnen wij niet helemaal beantwoorden wat de trends zijn, aangezien wij alleen de basis leveren en die producten worden dan weer bedrukt. Dus onze producten kunnen iedere trend volgen omdat je ieder patroon en of kleur kunt printen. Er zijn materialen met een bepaalde touch/structuur zodat je hiermee bijvoorbeeld een echte “stone look” kunt creëren. Als je bijvoorbeeld een kijkje neemt in de galerij van onze AIDA competitie kun je zien dat je met onze materialen ieder gewenste look en feel kunt aanbrengen in een ruimte. Daarom is de slogan: just print your imagination…. Het kan dus met onze materialen!”

In hoeverre speelt hergebruik van materialen een rol bij de productontwikkeling bij Antalis?

“Hergebruik van materialen speelt niet echt een rol bij deze zelfklevende producten. Je kunt ze maar 1 keer aanbrengen en niet meer hergebruiken. Behalve bij onze magnetische/ ijzerhoudende folies. Hoe werkt het; op de ondergrond breng je een magnetische of ijzerhoudende folie aan. Hier breng je dan een dessin (ijzerhoudend of magnetisch) op aan en krijg je een magneet effect. Deze toepassingen zie je veel in winkels/restaurants maar kan bijvoorbeeld ook op een zuil of wand in een hotel.”

De Antalis Interior Design Award staat open voor professionals. Organiseren jullie ook dergelijke wedstrijden voor studenten aan designopleidingen?

“De AIDA competitie is voor professionals, maar studenten kunnen ook meedoen met een blank 3D model. Dit is zoals het omschreven staat op de website: A challenge set for architects, interior designers or design schools, involving the production of a 3-D workspace simulation using a blank model.”