Aanbieders van slaapsystemen volop aanwezig tijdens imm Cologne van 13 tot en met 19 januari 2020. De belangrijkste meubelbeurs van Noord Europa zal weer een trefpunt zijn van trends, design, nieuwe concepten en pure handel. Want Keulen is misschien een inspiratiebeurs, er moeten wel degelijk ook orders worden geschreven. Er is voor deze editie weer extra aandacht voor slapen. Want het bieden van een gezonde nachtrust blijft een succesvolle bron van inkomsten voor de beurs.

Voor sommigen is het heel fijn, voor anderen iets dat nu eenmaal moet: slapen. We brengen meer tijd door in de slaapkamer dan waar dan ook in huis en die tijd is nodig voor ons lichaam om zich op te laden. De beurs vindt het een belangrijk thema en wijdt de hallen 5.2 en 9 aan slapen onder de titel Home Sleep. Met een geschatte omzet van 2.25 miljard euro alleen al voor matrassen in Duitsland dit jaar is de slaapbranche zeer zeker lucratief. Voor bedden is de geschatte omzet 3.28 miljard euro voor Duitsland in 2019, maar de geschatte cijfers voor de Verenigde Staten zijn nog indrukwekkender voor 2019: 12.69 miljard aan matrassen, 22,34 miljard euro aan bedden. Ter vergelijking, wij Nederlanders maar ook de Italianen geven veel minder uit aan matrassen. Met 410 miljoen euro aan matrassen is dat 8,23 euro per hoofd van de bevolking. Duitsland scoort per hoofd van de bevolking bijna 27 euro en de Amerikanen bijna 39 euro. Voor bedden is het niet anders: bedden iets meer dan 7 euro per persoon tegen 39 euro in Duitsland en bijna 68 euro per persoon in de USA. Italianen geven per hoofd van de bevolking zelfs nog minder uit dan wij. En wie geven het meest uit voor slapen? De Zwitsers. Voor matrassen meer dan 75 euro per hoofd van de bevolking, voor bedden 126 euro per persoon (totalen: 650 miljoen en 1,09 miljard euro). De cijfers zijn afkomstig van de statistieken site Statista. Het laat zien waarom er bedden staan in Keulen en waarom imm Cologne extra aandacht besteedt aan de slaapkamer.

Lees meer in de aankomende editie van Bedding Business Magazine! En blijf ons volgen op onze website en onze social media kanalen voor live verslagen vanaf de beurs!