Koninklijke Auping is volgende week present bij Hollandsch Slapen en een bezoekje aan de fabrikant is zeker de moeite waard. Zo tonen zij de slimme bedbodem van Auping, die naar eigen zeggen nu nóg beter is geworden. “Vanaf oktober 2022 zorgt deze slimme bedbodem niet alleen voor een fijne nachtrust, maar zet je hem ook in je favoriete stand met je stem en ontwaak je zonder dat vervelende geluid van een wekker.” Daarnaast viert Koninklijke Auping dit jaar het 10-jarig jubileum van het Essential bed.

De Auping Essential – het eerste recyclebare bed ter wereld – werd in 2012 ontworpen door het designer duo Köhler & Wilms en werd uitgebracht in een fel gele kleur. Ter ere van het 10-jarig jubileum brengt Auping deze iconische gele uitvoering opnieuw uit in een iets meer ingetogen, zachtere variant.

Met de Auping Smart Base heb je geen wekkergeluid meer nodig. “Onze Smart Base is een slimme spiraalbodem die de klant helpt om beter uit te rusten. Op het moment dat je het lichtst slaapt -binnen 30 minuten voor de ingestelde wektijd – gaat het hoofdeinde namelijk een stukje omhoog. Hierdoor word je langzaam gewekt, terwijl het heerlijk stil blijft in de kamer. Dat is nog eens uitgerust wakker worden. En door de verbeterde motor met regelbare snelheidsinstellingen creëren we meer natuurlijke bewegingen om geluid te minimaliseren. Met de vernieuwde Bluetooth connectie tussen het bed en telefoon blijft jouw klant altijd verbonden. Zo zorgen we ervoor dat alle slimme functies altijd perfect werken. De Auping Smart Base is ook uitgerust met voice control. Zo kun je – door te vragen – de favoriete stand activeren. Door de ingebouwde anti-snurkfunctie krijgen snurkende partners een liefdevol zetje. Naast gesnurk, registreert je bed ook of je praat in je slaap, hoe lang je hebt geslapen en wanneer je het lichtst slaapt. Met al die inzichten haalt jouw klant nog meer uit de nacht.”

ICONISCH GEELIN EEN MODERN JASJE
Het 10-jarig jubileum van het Essential bed laat Auping ook niet zomaar voorbij gaan. Het bed is ontworpen met als doel om een mooi, tijdloos en duurzaam bed te maken. Duurzaam door gebruik te maken van herbruikbare materialen – het bed is 100% recyclebaar – én door een ontwerp dat tijdloos is. Het bed is makkelijk te demonteren en bijna helemaal gemaakt van aluminium, waarvan 87% gerecycled
aluminium is. Tien jaar later kijken de ontwerpers met trots terug. Claudia Köhler: “Je zou niet zeggen dat we dit bed alweer tien jaar geleden hebben ontworpen. Dat is ook meteen het recept voor een lange levensduur: tijdloos ontwerp in combinatie met goede materialen.” De Essential is verkrijgbaar in een divers kleurenpalet. “Daar wordt nu dus tijdelijk de nieuwe gele kleur – Sunny yellow – aan toegevoegd. Geel is een kleur die wordt geassocieerd met een nieuw begin, plezier, warmte en geluk. Het nieuwe geel is iets zachter dan het origineel en brengt rust in de slaapkamer. De Essential is sinds de introductie bekroond met meerdere design awards.