DUURZAAMHEID, CIRCULARITEIT EN RECYCLING STAAN CENTRAAL

In Frankrijk bezit Adova Group 5 eigen productielocaties waar in totaal 850 medewerkers zich dagelijks inzetten om de collecties van Treca Paris en Simmons voor West-Europa te maken. Adova onderscheidt daarbij de verschillende segmenten waar men zich op richt. In Fougeres bijvoorbeeld wordt uitsluitend geproduceerd voor de hotelbranche, in Reichshofen bevindt zich het atelier van Treca Paris en in Saint Amand les Eaux wordt het maatwerk van de Simmons-collectie gerealiseerd.

Hoewel men zeer behoudend is om inzage te geven in de unieke productiemethode van het Simmons assortiment werd voor Bedding Business Magazine een uitzondering gemaakt. Maar niet zonder hier vooraf een aantal voorwaarden aan te stellen. Zo is fotograferen ten strengste verboden en worden hoge eisen qua veiligheid in acht genomen bij het fabrieksbezoek. Het Noord Franse Saint Amand les Eaux ligt vrijwel op de grens met België en is vanuit Nederland, mits de Belgische verkeersituatie dat toelaat, in ruim 3 uren (vanuit Utrecht) te bereiken. Saint Amand les Eaux staat, zoals de naam feitelijk al zegt, bekend om  z’n terminale water en is hierdoor een bekend kuuroord.

Wil je meer lezen en precies weten wat wij allemaal beleefd hebben in de fabriek? Het volledige artikel staat in de nieuwste editie van Bedding Business Magazine. Nog geen abonnee? Klik dan HIER