Slaapspecialist Swiss Sense neemt per 1 september de Deense beddenketen Drømmeland over en breidt daarmee uit naar Denemarken. Drømmeland, dat opgericht is in 1975 en 25 winkels en een webshop heeft, is gespecialiseerd in bedden en slaapgerelateerde producten. Met de overname komt het aantal winkels van Swiss Sense in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk én Denemarken op 128. De uitbreiding naar Denemarken is onderdeel van de internationale groeiambitie van het Nederlandse familiebedrijf om marktleider in Europa te worden.

Drømmeland biedt werkgelegenheid aan 75 mensen. Alle medewerkers blijven in dienst van de organisatie. Na de overname van de Deense beddenketen behaalt Swiss Sense in 2022 naar verwachting een omzet van 350 miljoen euro.

Beste mogelijke nachtrust
“Drømmeland past perfect bij ons. Niet alleen in geografisch opzicht, maar ook als je kijkt naar de filosofie van het bedrijf en de staat van dienst”, zegt Martin Diks, CEO van Swiss Sense. “Drømmeland is een succesvol retailnetwerk dat zich richt op hoogwaardige producten en bekend staat om zijn vriendelijke, bekwame personeel en klantgerichte organisatie. Wij delen dezelfde toewijding om elke klant te helpen om de best mogelijke nachtrust te krijgen”, legt Diks uit.

“Swiss Sense groeit naar een verwachte omzet van 350 miljoen in 2022”

Hij vervolgt: “Dit is een belangrijke stap in onze internationale groeiambitie. Er is een aanzienlijk potentieel op de Deense markt en we kijken ernaar uit om hier met deze overname voet aan de grond te krijgen. Dat willen we bewerkstelligen door onze mensgerichte aanpak, datagedreven benadering, geavanceerde digitale vaardigheden en ons sterke productassortiment te combineren met de competenties binnen Drømmeland. We hebben de hele waardeketen in eigen beheer. Van ontwerp en productie tot persoonlijk advies, levering en service. Dit stelt ons in staat producten aan te bieden met de beste prijs-kwaliteitverhouding en snel in te spelen op de wensen en behoeften van onze klanten.”

Kim Andreasen, eigenaar van Drømmeland, kijkt ernaar uit om Swiss Sense te ondersteunen bij de groei van het bedrijf in Denemarken. “Het bieden van goede persoonlijke begeleiding en producten van topkwaliteit maakt dankzij mijn toegewijde medewerkers deel uit van onze nalatenschap. Ik ken Swiss Sense al jaren als een ondernemend familiebedrijf, dat de gehele keten in eigen beheer heeft, van productie tot levering. Wij delen deze zelfde waarden tot in de kern.”

Over deze overname worden geen financiële details bekend gemaakt.

Over Swiss Sense
Met 128 winkels en een webshop in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk en Denemarken is slaapspecialist Swiss Sense een toonaangevende speler op de Europese markt voor slaapproducten. Met een uitgebreide collectie bedden, matrassen, beddengoed en accessoires voor de slaapkamer, wil het bedrijf iedereen een goede nachtrust bezorgen. De geschiedenis van het familiebedrijf voert meer dan honderd jaar terug. Overgrootvader Piet Diks startte in 1918 in het Brabantse Uden met de ontwikkeling van matrassen. In 2006 openden de deuren van de eerste Swiss Sense- winkel in Nederland. Martin Diks (1990), inmiddels de vierde generatie beddenmakers, staat sinds 2017 aan het roer van het familiebedrijf. Bij Swiss Sense werken wereldwijd ruim 2.000 medewerkers. Swiss Sense verwacht in 2022 een omzet van 350 miljoen euro te behalen.

Over Drømmeland
Drømmeland is een Deense beddenketen die is opgericht in 1975. Het bedrijf is een van de grootste slaapspecialisten in de Deense beddenmarkt en richt zich op breed scala aan hoogwaardige producten: van bedden en matrassen tot slaapkameraccessoires. De keten heeft 25 winkels door het land, een webshop en twee distributiecentra. Het hoofdkantoor is gevestigd in Bagsværd, nabij Kopenhagen. Drømmeland is een familiebedrijf dat onder leiding staat van Kim Andreasen. In september 2021 had het bedrijf 75 mensen in dienst.