Auping lanceert op 1 oktober 2020 Auping Noa, een nieuw bed ontworpen door de Deense designer en architect Eva Harlou. Met dit bed voegt Auping een nieuw ontwerp toe aan een lange rij van iconische ontwerpen. Geheel volgens de Scandinavische ontwerptraditie heeft Eva Harlou met Auping Noa een bed ontworpen met een eenvoudige vorm, slimme details en natuurlijke materialen. Het luchtige ontwerp, gemaakt van sterk beukenhout met eikenfineer, heeft een ingetogen en zachte uitstraling. De naam Noa betekent letterlijk rust, troost en geborgenheid – een naam die goed weergeeft waar Auping en Noa voor staan. 

Oog voor detail en vakmanschap staan centraal in het ontwerp van Auping Noa. Er is met liefde aan het bed gewerkt: het hoofdbord is gedetailleerd opengewerkt en geeft door haar gebogen vorm een beschut gevoel. Alle randen en hoeken zijn afgerond – zodat het bed alleen maar zachte vormen heeft – en de taps toelopende poten van het bed staan iets naar binnen, waardoor het bed lijkt te zweven. Een bijzonder detail is het houten wiel aan het hoofdeinde van het bed. Dit geeft het bed niet alleen een heel eigen uitstraling, het maakt het bed ook makkelijk verplaatsbaar. De keuze voor het natuurlijke materiaal hout past goed bij de ronde vormen van het ontwerp. Daarnaast is beukenhout een bewuste keuze, omdat het erg sterk is en lang meegaat – een voorwaarde voor Auping. Het bed kan uitgevoerd worden in zes beitskleuren: Balanced oak, Midnight black oak, Soft white oak, Chocolate brown oak, Dark blue oak, Chalk grey oak.

Nachtkastje en bedtafeltje in één
Er zijn verschillende accessoires ontworpen waarmee Auping Noa helemaal naar wens samen te stellen is. Het eveneens houten Auping Noa tafeltje kan dienen als nachtkastje, maar is zo ontworpen dat het ook gekanteld naast bed kan staan als hoger bedtafeltje, voor bijvoorbeeld een ontbijtje of om een laptop op te zetten. Het afgeronde hoofdbord is met een verborgen steun vastgemaakt aan het bed – waardoor het achter het bed lijkt te zweven. Het hoofdbord is zowel met verticaal opengewerkte banen, als geheel dicht verkrijgbaar.

Daybed
Noa is ook verkrijgbaar als daybed. Dit luchtige Scandinavische ontwerp leent zich perfect voor een open ruimte in huis zoals de woonkamer, hal of zelfs het overdekte terras. Het 1-persoons Noa bed is voorzien van een gestoffeerd en slank matras – met een bijpassende kussenrol. Het matras en de kussenrol zijn beschikbaar in de Kvadrat stof Clara, in negen stijlvolle kleuren.

Eva Harlou & Auping: duurzaam design
De Deense architect Eva Harlou, afgestudeerd aan de Aarhus School of Architecture, is verantwoordelijk voor het ontwerp van Auping Noa. Auping en Harlou delen dezelfde filosofie: beiden willen producten ontwerpen die goed zijn voor de wereld, die lang mee gaan en die er tegelijkertijd mooi uitzien. Ontwerper Eva Harlou: “Ik wilde een bed ontwerpen dat zowel Auping als mijn Deense architectuur-achtergrond vertegenwoordigt. De eenvoudige en functionele details op het frame, het hoofdbord en de poten geven het bed haar kenmerkende uitstraling. Ik heb gewerkt aan een bed dat klassiek oogt, dat gemakkelijk in veel verschillende interieurs past en dat lang meegaat.”