“Iedereen kan beter leren slapen”

Beter Bed Holding (BBH) breidt haar slaapkennisnetwerk uit in lijn met haar Slaapmanifest. De slaapspecialist slaat de handen ineen met dr. Merijn van de Laar, slaapwetenschapper en auteur van het boek Slapen als een oermens. Samen zetten Beter Bed en Merijn zich in om een breed publiek bewust te maken van het belang van voldoende kwaliteit van slaap.

BBH richt zich al jaren op het verbeteren van de slaap als onderdeel van de merkbelofte “Sleep better, live better”. Vanuit die gedachte bracht de slaapspecialist eerder dit jaar een slaapmanifest uit en werkt het samen met tal van experts, zowel uit binnen- als buitenland, op het gebied van slaap.

Een betere slaap maakt mensen gelukkiger, gezonder en productiever. Het is wetenschappelijk bewezen dat aandoeningen zoals de ziekte van Alzheimer, kanker, obesitas en diabetes verband houden met onvoldoende kwaliteit van de slaap. Een goede nachtrust helpt stress te verminderen en verbetert de vitaliteit. Beter Bed en Merijn van de Laar willen Nederlanders en Belgen bewust maken van het belang van slaap, onder meer door wetenschappelijke duiding, online content en een webinar over slaap en gezondheid. Ook zal hij Beter Bed ondersteunen bij het ontwikkelen van innovaties die klanten helpen beter te slapen.

Merijn van de Laar legt uit: “We slapen een groot deel van ons leven, en dat is niet voor niets. Belangrijke herstelprocessen vinden plaats terwijl we slapen, spiergroei wordt gestimuleerd en ons immuunsysteem wordt versterkt. Slaap is ook belangrijk voor je humeur en denkvermogen. Daarnaast is slaap belangrijk voor je humeur en denkvermogen. Als het misgaat met de slaap, heeft dat vaak gevolgen voor je werk en privéleven en kunnen je energie en humeur er sterk onder lijden. Ongeveer één op de vijf Nederlanders kampt met slapeloosheid. Dankzij meer inzicht in wat bijdraagt aan een goede slaapkwaliteit en met behulp van concrete tips en aanbevelingen kan iedereen beter leren slapen. Ik ben blij dat ik mijn wetenschappelijke kennis en ervaring als partner van Beter Bed kan inzetten om Nederlanders en Belgen te helpen beter te slapen en te leven.”

Perijn Hoefsloot, verantwoordelijk voor marketing, customer experience en strategic business development bij BBH, merkt op: “BBH is ervan overtuigd dat iedereen beter kan slapen. Met behulp van de nieuwste technologische apparaten geven onze slaapexperts klanten onafhankelijk slaapadvies op maat, zowel online als in onze winkels. Onze “Sleep better, live better” missie sluit naadloos aan bij Merijn’s eigen missie om “iedereen te helpen beter te slapen”. Merijn is een erkend slaapexpert met een verdiende reputatie op het gebied van slaapeducatie, preventie van slaapproblemen bij werknemers van bedrijven en coaching van zorgverleners bij de behandeling van slaapproblemen. Dit alles op basis van de nieuwste wetenschappelijke inzichten en evidence based behandelingen en technieken. Wij zijn trots en verheugd dat Merijn van de Laar zich bij ons wil aansluiten in onze missie.”

De missie: Beter slapen, beter leven
Vanuit de missie “Sleep Better, live better” zet BBH zich in om het belang van beter slapen voor je gezondheid te bepleiten en een stap extra te zetten als het gaat om informatie en slaapadvies. Met het merk M Line richt DBC zich op het verbeteren van prestaties, Beddenreus laat zien dat beter slapen grote voordelen kan hebben en Beter Bed gaat een stap verder door betere slaap voor iedereen aan te bieden. De value-for-money formule biedt een uitgekiend assortiment en geeft onafhankelijk, datagedreven slaapadvies.