KRC Genk en Veldeman Bedding hebben niet stilgezeten in de wintermercato en legden eerder deze maand een partnership tot medio 2024 vast. Velda zal als ‘rustpartner’ van de club inzetten op het verhogen van hun nationale merkbekendheid en het aantrekken van nieuwe medewerkers, staat vermeldt op de website van de club.

Veldeman Bedding, ontstaan in 1954, legt de focus op het produceren van hoogwaardige boxsprings en matrassen voor het midden en hoger segment. Vanuit het hoofdkantoor in Oudsbergen wordt er met een multimerkenstrategie een Europese markt bewerkt. Het aspect sportmarketing wordt dankzij het partnership met KRC Genk deel van de marketingstrategie van het bedrijf en ondersteunt de doelstellingen om de merkbekendheid te verhogen.

Een goede rust is voor een topsporter even belangrijk als een goede training. Het is voor onze spelers belangrijk om na een zware training of wedstrijd goed te herstellen. De link tussen Velda & KRC Genk is daarmee snel gelegd, waarbij beide partijen volop de kaart van ‘de rust’ trekken. Velda kiest bij KRC Genk voor een mooi communicatiemix van stadionvisibiliteit en digitale activaties.

“Veldeman Bedding ligt op een boogscheut van het stadion en bewerkt vanuit het hoofdkantoor de Europese markt met een focus op kwaliteit en innovatie. We zijn dan ook zeer tevreden om deze mooie en ambitieuze organisatie te mogen verbinden aan onze club, waarbij we samen inzetten op een concept rond rust en de rust tussen twee speelhelften”, zegt Davy Vanhaen, Commercieel Directeur KRC Genk.

“Goed slapen is de basis voor een gezond leven. De link met sport is zo snel gelegd en logisch. Het is onze missie als bedrijf en merk om mensen bewust te maken hoe belangrijk gezond slapen is. Het maakt ons zowel op mentaal als fysiek vlak zoveel sterker. Het belang van slaap wordt jammer genoeg onderschat, terwijl een gezonde nachtrust de basis is voor je mentale en fysieke gezondheid. Met deze samenwerking willen we alvast dit zaadje planten in de grote community rond KRC Genk. Daarnaast gaan we als familiebedrijf maar al te graag het partnership aan met KRC Genk: deze club is in onze regio een plek waar gezinnen hele mooie momenten samen beleven. Daar maken we graag deel van uit! En wie weet trekken we op deze manier nieuwe collega’s aan die onze grote KRC-aanhang in ons bedrijf komen versterken”, zeggen Jolien Monnissen en Philip Daenen van Veldeman Bedding.