B&T Group, al eigenaar van het merk Dorelan, kondigt de overname van Facondini aan. De fusie tussen twee historische Made in Italy-bedrijven die gespecialiseerd zijn in slaapoplossingen, stelt B&T in staat haar positie in de beddensector verder te versterken, wat heeft geleid tot de oprichting van een Italiaans knooppunt voor de beddensector met een omzet van meer dan € 100 miljoen.

Na de integratie behoudt Facondini de commerciële onafhankelijkheid die het bedrijf in staat heeft gesteld een breed scala aan matrassen, slaapgerelateerde artikelen en meubels aan te bieden. Op deze manier zal B&T Group profiteren van de bijdrage van een bedrijf van grote waarde, niet alleen vanuit kwalitatief oogpunt, maar gericht op een steeds breder en diverser klantenbestand via online- en retailkanalen.

Er wordt ook veel aandacht besteed aan ecologische duurzaamheid, arbeidsomstandigheden en sociale verantwoordelijkheid. In 2021 rapporteerde de B&T Group een economische omzet van meer dan € 85 miljoen, een stijging van 34% ten opzichte van 2020.

“We zijn erg blij met deze overname”, zeggen Diano Tura en Pietro Paolo Bergamaschi, founding partners van B&T Group, met grote trots. In 1968 ontwierpen ze de Dorelan-matras, waarmee ze de basis legden voor een succesverhaal dat Made in Italy-kwaliteit, onderzoek, innovatie, creativiteit en passie combineert. “Dit is een belangrijke stap in de evolutie van ons bedrijf. Het toevoegen van een bedrijf als Facondini aan onze structuur opent nieuwe kansen voor ons in de toekomst, wat een verdere boost geeft aan de expansie die het Dorelan-merk nu al in staat stelt om constante groei te ervaren, dankzij de financiële resultaten en aanzienlijke investeringen die onze aanwezigheid op de Italiaanse markt in toenemende mate versterken en ook buitenlandse markten openen”, concluderen Tura en Bergamaschi.