Auping vernieuwt zijn bedtextielcollecties: er komt een kwalitatieve, doorlopende basiscollectie die twee keer per jaar wordt aangevuld met een kleinere seizoenscollectie met de kenmerkende, kleurrijke Auping prints. De nieuwe basis- en voorjaarscollectie zijn vanaf 1 april verkrijgbaar.

De basiscollectie is ontstaan vanuit het idee dat Auping niet elk seizoen de markt wil overspoelen met grote collecties. Het bedrijf uit Deventer droomt van een duurzame wereld waarin zo min mogelijk wordt verspild en wil daarom af van het fast fashion-principe voor bedtextiel. Alle overtrekken zijn GOTS-gecertificeerd.

Basiscollectie

De basiscollectie bestaat uit kwalitatieve, tijdloze basics: effen overtrekken in rustige kleuren en dessins als een klassieke streep en ruit. De overtrekken zijn gemaakt van zacht, gewassen katoen en crispy percalkatoen en zijn afgewerkt met kwalitatieve stiksels en biezen.

Seizoenscollectie

Elk seizoen voegt Auping een kleine seizoenscollectie toe als aanvulling op de basiscollectie, passend bij de trends en kleuren van dat seizoen. Deze collectie is goed doordacht en afgestemd op de kleuren van de bedden en de kleuren uit de basiscollectie, zodat de overtrekken altijd goed met elkaar gecombineerd kunnen worden. Komend voorjaar introduceert Auping zeven frisse en kleurrijke overtrekken gemaakt van 100% biologisch katoensatijn.