Online beddenverkoper Dekbed Discounter fuseert met meubelhandel De Arend. De nieuwe onderneming heet Jamani Group. De naam Jamani is ontstaan uit de eerste letters van de drie oprichters: Jarno Goesten van De Arend en Maurice Rustwat en Niels Verwij van Dekbed Discounter.

Dekbed Discounter claimt met twee tot drieduizend orders per dag de grootste webshop in beddengoed van de Benelux te zijn. Er werken op het hoofdkantoor in Gouda circa vijftig mensen. Het persbericht meldt: “Vorig jaar bedroeg de omzet zo’n veertig miljoen.” De Arend verzorgt de inrichting van horecabedrijven, zorginstellingen en scholen. Het bedrijf heeft meerdere vestigingen maar het hoofdkantoor staat langs de A2 bij Waardenburg. Ook De Arend heeft zo’n vijftig werknemers. Volgens het persbericht was de omzet vorig jaar twintig miljoen euro.

Eigen hoofdkantoor

Beide ondernemingen behouden hun eigen hoofdkantoor. Klanten van De Arend kunnen door de samenwerking binnenkort ook online bestellen. Bezoekers van de website van Dekbed Discounter kunnen in de toekomst een breder aanbod verwachten, zoals producten voor buiten de slaapkamer.

Buiten de slaapkamer

Dekbed Discounter, dat tevens een boxspring leaseconstructie aan klanten biedt, maakte onlangs al een uitstapje naar dingen buiten de slaapkamer met hun ‘bankstellen lease’. De 2,5-zits, 3-zits en hoekbanken voor Banken Lease zijn ontworpen door het team van Dekbed-Discounter.nl. Ze worden geproduceerd onder het eigen luxelabel Presence. De meubels worden op maat gemaakt volgens de wensen van de koper. Tegen de website Emerce zei eigenaar Niels Verwij hierover: “Er is een grote vraag naar constructies waarbij mensen geen producten meer bezitten, maar deze huren of leasen. De looptijd van alle leasecontracten is vijf jaar. Na die periode kunnen klanten verlengen, nieuwe meubels uitzoeken of de producten overnemen tegen de dan geldende restwaarde. Klanten krijgen geen registratie bij BKR. We hebben inmiddels twee experience centra geopend in Gouda en Berkel & Rodenrijs. Op beide locaties kunnen bezoekers proefliggen op de boxsprings. In Berkel & Rodenrijs kunnen ook bankstellen getest worden.”

Interview Quote Magazine

Nu dus de fusie met De Arend. Quote Magazine stelde Niels Verwij hierover enkele terechte vragen:

Een meubelleverancier en een online beddenverkoper is dat niet een rare combinatie? “Onze bedrijven sluiten naadloos bij elkaar aan. Zij hebben het goede assortiment en wij de online-expertise’. We proberen al langer buiten de slaapkamer succes te boeken. De Arend heeft de inkoopkracht die wij nodig hebben en met onze online kracht kunnen wij helpen bij het online brengen van de Arend.”

Maar hoe kwamen Niels Verwij en zijn compagnon Maurice Rustwat in contact met Jarno Goestens, de man achter De Arend? “We kenden Jarno al een tijdje. Hij is commissaris bij Dekbed-Discounter.nl en De Arend heeft de inrichting van ons nieuw kantoor gedaan. Tijdens de verbouwing hadden we intensief contact met Jarno en dat ging natuurlijk over de herinrichting, maar ook over ondernemerschap. Naar mate de tijd verstreek werden we veel meer dan zakelijke relaties van elkaar. Het ging niet alleen over de praktische details van de herinrichting, maar ook over onze ondernemingen en de plannen daarmee. Toen de verbouwing erop zat vonden we het jammer dat we hem niet meer zouden spreken. Hij was namelijk een sparring partner voor ons. Daarom bleven we contact houden. Op een gegeven moment is Jarno adviseur geworden bij ons en was hij zwaar betrokken bij het bedrijf. Het werd dan ook logisch om de samenwerking nog verder uit te bouwen. Tijdens een zakentrip besloten we uiteindelijk om met onze bedrijven samen te gaan.”

Aan Quote vertelt Verwij nog: “De fusie met De Arend komt op een goed moment voor Dekbed Discounter. We hadden eerst de focus nodig om te groeien, maar nu zijn we operationeel vlekkeloos. Er werken 50 man, we hebben een eigen pand en zijn de afgelopen tijd drie keer verhuisd met ons fulfillment center. De groei van ons bedrijf (in Nederland en België actief),  zal zich voornamelijk richten op het assortiment. Wellicht breiden we in de toekomst nog verder uit naar het buitenland.”

We zijn benieuwd wat de bedrijven nog meer in petto hebben.