Twee keer per jaar lanceert Kardol een nieuwe collectie bedtextiel. Dit najaar presenteert het merk vier nieuwe dessins in prachtige, warme kleurstellingen. De vier dessins hebben allen subtiele grafische patronen en een fijne detaillering. De inspiratie hiervoor is afkomstig uit de kunst, architectuur, mode, natuur en cultuur. Door de dessins bovendien van een subtiel kleurverloop te voorzien, ontstaat er een rijke uitstraling.

Kardol vertaalt al meer dan 20 jaar haar inspiratie naar slaapkamer interieurs, zo ook voor het najaar 2019. Karakteristiek voor Kardol is de gelaagdheid in het ontwerp. Ieder dessin is opgebouwd uit een of meerdere grafische patronen, weefsels, kleurverlopen of kleurvlakken. In de nieuwe collectie vloeien grafische prints en diepe kleuren in elkaar over. De overtrekken zijn verkrijgbaar in verschillende matenen gemaakt van 100% katoensatijn. Over de gehele breedte hebben de dekbedovertrekken een dubbele, open en extra langen instopstrook.

De najaarscollectie 2019 van Kardol bestaat uit vier dessins.

Observer – Blue Green & Gold

Dekbedovertrekken Observer Blue Green en Observer Gold zijn opgebouwd uit horizontale banen van diverse tactiele weefsels en stofstructuren. Observer Blue Green heeft een kleurencombinatie van groen en blauw. Een accent van warm mos en olijfgroen maakt dit moderne dessin compleet. Dekbedovertrek Observer Gold is uitgevoerd in aardetinten met een accent van diep goud.

Domus – Blue, Green & Grey

Dekbedovertrek Domus is geïnspireerd op de Art Deco stijl uit de jaren ’20. Het dekbeddessin laat een spannend verloop van licht naar donker zien. Waar Domus Blue van fris wit en licht terra naar helderblauw kleurt, gaat Domus Green van fris crème en zacht oker naar een diepgroene kleur. Het verloop van Domus Grey kleurt van fris wit en licht zand naar dieper warm grijs. Door de optische mix van de ondergrondkleuren en het motief, oogt de kleur anders van een afstand dan van dichtbij. De achterzijde van het Domus bedtextiel is gelijk aan de voorzijde.

Enlighted – Green

Het dessin van dekbedovertrek Enlighted Green toont een geprinte weefstructuur van pied de coq motief. Het ontwerp van grafisch getekende bloemen, die uitvergroot zijn, zijn met de hand ingekleurd.

Multiply – Blue

Dekbedovertrek Multiply Blue is met haar hexagonstructuren geïnspireerd op monumentale en moderne architectuur. De zachte en heldere kleuren in modieus blauw, vergrijsd groen en terra tinten geven dit dessin, in combinatie met de gelaagdheid en het lijnenspel van licht en kleurvlakken, een moderne uitstraling. De achterzijde van dekbedovertrek Multiply Blue is uni blauw.

Klik hier voor meer informatie.