Waterland Bedding Group (RUF|BETTEN en BRUNO) uit Duitsland neemt het Belgische LS Bedding over. Beide fabrikanten hopen hierdoor te groeien als Europese aanbieders van kwalitatief hoogwaardige bedden.

De Belgische investeringsmaatschappij Dovesco was de eigenaar van LS Bedding en heeft de aandelen nu dus verkocht aan Waterland, een van de toonaangevende leveranciers op de Duitse markt. De transactie zal naar alle waarschijnlijkheid voor het einde van het tweede kwartaal worden afgerond. Waterland verwierf in maart van dit jaar RUF Betten (bedden en slaapbanken voor detaillisten) en BRUNO (een online merk van boxsprings en slaapbanken). Ook na de overname van LS Bedding blijft Waterland uitkijken naar nog meer acquisities voor een internationale uitbreiding.

Met LS Bedding (dat al 70 jaar bestaat) betreedt Waterland de Benelux markt. LS Bedding biedt drie merken aan: Ergosleep, Magnitude en Nox. Met name Ergosleep, met gepatenteerde oplossingen voor bedden en matrassen en het gepersonaliseerde SLAAP-DNA, is als premium merk interessant voor Waterland.

Koen Maenhout en Tom De Baenst, CEO’s van LS Bedding: “Wij geloven dat dit nieuwe partnership verdere mogelijkheden biedt op het vlak van internationalisering van ons merk Ergosleep en kijken ernaar uit om in de komende jaren samen met Waterland de positionering van LS Bedding op de Benelux-markt te versterken.”

Gregory De Clerck, Managing Partner van Dovesco, voegt hieraan toe: “We zijn erg trots dat we het groeitraject van LS Bedding in de afgelopen 6 jaar hebben mogen ondersteunen. Wij geloven dat deze investering een sterk voorbeeld is van Dovesco’s strategie om naast ondernemers een vertrouwde partner te zijn voor de groei van kwalitatief hoogstaande bedrijven.”

Frank Verschuere en Peter de Meyer, beiden medeaandeelhouders en voormalige CEO’s van LS Bedding, verklaren: “We zijn ervan overtuigd dat we de juiste partner hebben gevonden om LS Bedding verder te ondersteunen in haar groei op de internationale markt. Dit partnership zal ons in staat stellen om het Ergosleep-concept te internationaliseren en in meerdere landen een goede nachtrust te garanderen.”

De Duitsers op hun beurt in hun reactie: “We zijn bijzonder enthousiast om onze krachten te bundelen met Ergosleep, Magnitude en Nox en kijken ernaar uit om de groep samen vorm te geven. We zijn ervan overtuigd dat alle vijf de merken van de groep van elkaar kunnen leren en zien veelbelovende jaren tegemoet.” De bovenste twee bedden zijn van LS Bedding, de andere twee van RUF.