Meble Polska is het meest internationale evenement op de kalender van Grupa MTP. De editie van dit jaar, die van 16 tot 19 mei 2022 in Poznań plaatsvond, bevestigde volgens de organisatoren het unieke mondiale karakter van deze beurs. Voor het eerst bedroeg het aandeel van de buitenlandse bezoekers meer dan 50%.

Volgens de beurs was het reeds te voorzien dat het aandeel van buitenlandse meubelkopers dit jaar een recordniveau zou bereiken. Dit werd bevestigd door de gegevens van het bezoekersregistratiesysteem, waar vóór de beurs tickets voor vakbezoekers werden verzameld bij handelaars uit precies 71 landen, dat wil zeggen: praktisch uit de hele wereld.

“Tot op het laatst waren we er echter niet zeker van of kopers bereid zouden zijn om transcontinentale reizen te maken na het uitbreken van de pandemie, vooral gezien de aanhoudende oorlog in Oekraïne. Het bleek dat onze angsten ongegrond waren. Het aantal buitenlandse gasten overtrof onze verwachtingen,” zegt Józef Szyszka, directeur van Meble Polska Fair.

 

 

 

 

 

 

Het internationale karakter van het evenement was duidelijk merkbaar op de stands en in de inkomhallen. Het totale aantal deelnemers aan de beurs bedroeg 11.491 bezoekers. Naar verluidt was 53% van hen afkomstig uit het buitenland.

“Dit is natuurlijk deels te danken aan de kracht van de Poolse meubelsector en de grote belangstelling voor Poolse meubelen op buitenlandse markten. Maar voor een groot deel is het ook het resultaat van de jarenlange activiteit van Grupa MTP. In het kader van de Go Global-strategie voert de organisator van de meubelbeurs Meble Polska al jaren een intensieve campagne om de Poolse meubelsector en de beurs in Poznan op de meest veelbelovende markten wereldwijd te promoten”, legt Szyszka uit. Daarom zullen vertegenwoordigers van inkoopcombinaties en meubelwinkelketens uit veelbelovende markten als de Verenigde Staten, de Verenigde Arabische Emiraten, Israël, China, Saoedi-Arabië of het exotische Mauritius in Poznań aanwezig zijn.

Samen met de vakbeurs Home Decor Interior, die op hetzelfde tijdstip plaatsvond, presenteerden meer dan 230 bedrijven uit 10 landen (Denemarken, Moldavië, Duitsland, Polen, Portugal, Roemenië, Servië, Slowakije, Turkije en Oekraïne) hun producten op het beursterrein. Een grote tentoonstelling van meer dan 25 bedrijven uit Oekraïne trok grote belangstelling. Ondanks de Russische agressie tegen dit land, besloten ze hun potentieel te tonen in Poznań.

 

 

 

 

 

 

De meubelbeurs Meble Polska is ’s werelds grootste tentoonstelling van de Poolse meubelindustrie. Op de beurs van dit jaar, die in de hallen 3, 4, 5 en 6 werd gehouden, waren vele toonaangevende Poolse meubelfabrikanten vertegenwoordigd. Naast betaalbare spaanplaatmeubelen werden op de beurs ook massief houten producten en andere meubelen van hogere kwaliteit gepresenteerd. Ook de fabrikanten van gestoffeerde meubelen en matrassen waren in groten getale vertegenwoordigd.

Zoals elk jaar werd Meble Polska vergezeld door de interieurbeurs Home Decor in hal 5A. Bezoekers konden ook de trendy “Bloggers Zone” bezoeken. Het was het initiatief van een buitengewoon duo: Ula Michalak, initiatiefneemster en bedenkster van het project, interieurontwerpster en kunstenares, ontwerpster van uniek keramiek, en Katarzyna Szostakowska, auteur van de blog Polishdesign, die dit jaar de zone heeft ontworpen. De tentoonstelling in de Bloggerszone werd verrijkt met een reeks lezingen over de nieuwste trends in design en binnenhuisarchitectuur.

Meble Polska ging vergezeld van seminars die mede waren georganiseerd door de Poolse Kamer van Koophandel van meubelfabrikanten. De lezingen waren verdeeld in twee thematische blokken. In het eerste blok, met als thema “Hoe krijgt uw meubelzaak meer tevreden klanten?”, leerden vertegenwoordigers van meubelzaken hoe te praten om meer te verkopen, hoe meer klanten in de winkel te krijgen en hoe een effectieve manager en teamleider te worden.

De volgende editie van de meubelbeurs Meble Polska vindt plaats van 21 tot en met 24 februari 2023.

Bron: Mobelmarkt en Meble Polska