Wereldwijd wordt er gesproken over de Slaaprobot Somnox. Maar ook Philips introduceerde onlangs een oplossing voor mensen die slecht of te weinig slapen: de SmartSleep.

Op CES 2018 in Las Vegas werd de ‘Smartsleep’ gepresenteerd. Volgens Philips de eerste en enige klinisch bewezen oplossing ter wereld om de kwaliteit van de diepe slaap te bevorderen voor consumenten die onvoldoende slaap krijgen.

“Bij Philips zijn we ervan overtuigd dat er altijd een manier is om het leven beter te maken”, aldus Egbert van Acht, Chief Business Leader van de Personal Health-activiteiten bij Philips. “Op de beurs van dit jaar presenteren we innovaties die consumenten helpen om een actievere rol te spelen bij het bewaken van hun gezondheid en hun welzijn. Nieuwe innovatieve oplossingen, zoals SmartSleep – dat voortbouwt op onze leidende positie in slaaptherapie en de meer dan 2,6 miljard nachten aan slaapgegevens die Philips de afgelopen tien jaar heeft verzameld – laten zien dat wij uniek gepositioneerd zijn om klinische kennis te combineren met klantervaring.”

Bijna 40 procent van de mensen tussen 25 en 54 krijgt minder dan de aanbevolen zeven uur slaap per nacht, wat volgens onderzoek tot problemen leidt met concentratie, geheugen en focus. Studies wijzen uit dat diepe slaap (ook wel trage-golf-slaap genoemd) een cruciale rol speelt bij het resetten van ons brein om alerter en gefocuster te zijn. Van mensen die een diepe slaap van hoge kwaliteit ervaren, is aangetoond dat ze overdag alerter en energieker zijn, en dat ze beschikken over betere geheugenconsolidatie en executieve functies. 

Anders dan andere slaaptrackers die alleen het slaappatroon van een gebruiker meten, heeft het nieuwe SmartSleep-systeem van Philips een uniek ontwerp met twee kleine sensoren die periodes van trage-golf-slaap detecteren en met klinisch bewezen technologie ingrijpen om de diepe slaap simultaan te stimuleren. De geavanceerde propriëtaire algoritmes van Philips voor slaapanalyse – ontwikkeld in samenwerking met vooraanstaande slaapexperts en neurologen – produceren op maat gemaakte audiotonen die de diepte en duur van de trage-golf-slaap intensiveren. Een bijbehorende app registreert hoe de slaap zich in de loop der tijd verbetert, en biedt tips en advies over hoe je ’s nachts zo goed mogelijk kunt slapen. Nu al zegt 70 procent van de gebruikers met een chronisch slaapgebrek na slechts twee weken SmartSleep te hebben gebruikt dat ze zich overdag minder moe voelen.

Voor een introductiefilmpje klik hier: SmartSleep