Van Landschoot lanceerde vorige week enkele matrassen en oppermatrassen met een Viro Clean tijk, een tijk met antibacteriële en virus reducerende werking. De actieve componenten in Viro Clean richten zich op virussen zoals het Coronavirus, en reduceren de halfwaardetijd van 6 à 8 uur in onbehandeld textiel naar 2 uur in Viro Clean textiel. De Viro Clean tijk is voor een vaste meerprijs beschikbaar op onze meest populaire matrassen. Lees hieronder meer over de behandeling en onze Viro Clean collectie.

Virus- en microbewerend

Viro Clean biedt niet alleen bescherming tegen bacteriën en schimmels, maar reduceert tevens ook virale activiteit. De halfwaardetijd van virussen zoals het Corona-virus wordt drastisch gereduceerd van 6 à 8 uur in onbehandeld textiel tot 2 uur in Viro Clean textiel. Viro Clean heeft een bewezen positief effect in onderzoek met een focus op medisch beschermingsmateriaal.

Ecologisch

De Viro Clean behandeling is een duurzame technologie, die geen metalen bevat. De Viro Clean tijk kan dus zonder risico voor mens en milieu gewassen worden en zal zijn aciteve werking gedurende 5 wasbeurten behouden.

Allergiebestrijdend

Viro Clean neemt de voedingsbodem voor huisstofmijt weg, zodat deze zich niet verder kunnen ontwikkelen. Viro Clean is bijgevolg zeer geschikt voor mensen die gevoelig zijn voor allergieën.