Jan Mentens is agent van het Britse beddenmerk Vispring. We vroegen Jan naar de situatie in verband met het coronavirus.

Jan: “De fabriek van Vispring zit in het Zuiden van Engeland. Engeland heeft nog geen maatregelen aangekondigd met betrekking tot het coronavirus. In onze fabriek is nog niemand besmet, de Vispring-bedden worden dus nog steeds gemaakt zoals normaal.

De problemen voorzien we in de laatste schakels van de keten. Dus bij de ontvangst van de goederen door onze Benelux-klanten of bij onze opslag. Dit laatste is het geval wanneer klanten hun winkel moeten sluiten of wanneer de consument geen leveringen meer wenst aan te nemen. In België is dit reeds het geval, terwijl we van onze Nederlandse retailers nog gewoon bestellingen ontvangen. Daar brengen de dealers de bedden gewoon nog bij de consumenten thuis en de medewerkers monteren ze. Hierbij nemen ze wel alle veiligheidsmaatregelen in acht.”

UPDATE 24-03-2020: Vispring heeft gisteravond – na de toespraak van Boris Johnson – besloten productie en leveringen per direct te stoppen.