Mattrass Firm, een Amerikaanse retailer met het hoofdkantoor in Houston is voornemens 200 winkels te sluiten. Voor de beeldvorming: de organisatie heeft 3400 winkels door heel Amerika en zo’n 120 franchise locaties. Moedermaatschappij van Mattrass Firm is het onlangs in opspraak geraakte Steinhoff International, gevestigd in Nederland.

De locaties die zullen sluiten zijn nog niet bekend. Maar wel is bekend dat het gaat om winkels in Philidelphia, Zuidoost Pennsylvania en South Jersey. Daar heeft het bedrijf veel winkels bij elkaar zitten. Triad Business Journal, een Amerikaans blad, onderzocht al eerder of de vraag en de wildgroei van de bedrijven elkaar konden bijhouden. Directeur van de matrasfirma Steve Stagners gaf medio december tijdens een vergadering met moederbedrijf Steinhoff International Holdings aan dat het winkels zou sluiten om binnen vijf jaar een omzet te kunnen behalen van 4 miljard euro.

Steinhoff kwam onlangs veel in de aandacht bij internationale media voor de vermeende boekhoudkundige onregelmatigheden bij Steinhoff. Steinhoff heeft daaropvolgend een statement naar buiten gebracht dat onderzoek plaatsvindt naar boekhoudkundige onregelmatigheden. Accountantsorganisatie Deloitte is de controlerend accountant van Steinhoff, wat in feite een Zuid-Afrikaanse meubelmultinational is met statutaire zetel in Nederland en waarvan de beurskoers onlangs in korte tijd met meer dan 80 procent is gedaald.