2019 was voor De Woonindustrie een succesvol jaar. Maar ook vele fabrikanten hebben een goed jaar gehad. De woonbranche in het algemeen behaalde een omzetplus. En dat zien we natuurlijk terug in Nieuwegein. Ook dit jaar groeit De Woonindustrie. De slaapafdeling is fors uitgebreid, standhouders kiezen voor grotere stands en het aanbod in wonen is completer dan ooit. Dit is allemaal te zien tijdens de aankomende voorjaarsbeurs in De Woonindustrie, die plaatsvindt van zondag 9 tot en met woensdag 12 februari. Voor degene die de slaapafdeling wil bezoeken: er wordt een uitgebreid ontbijt georganiseerd op maandag en dinsdag!

Wij spreken met commercieel manager Jan Hogenkamp, die positief dit nieuwe jaar in gaat. “Keulen is voor onze markt een belangrijk moment. Als Keulen goed beleefd wordt, dan is dat ook goed voor de Nederlandse markt. En Keulen was positief. In Duitsland en België is de overheid nog bezig met bezuinigingen en er is nogal wat aan de hand. Die tijd hebben wij in Nederland gelukkig gehad. Het gaat hier goed, er is wat meer rust en de economie trekt aan. Maar als wonenbranche zit je wel aan het eind van de cyclus waar mensen weer geld aan uitgeven. We hadden vorig jaar in Nederland minder verkochte huizen, maar gelukkig wel veel consumenten die dan gaan verbouwen. En daar hebben we als wonenbranche van geprofiteerd. Het zou mooi zijn als deze trend zich doorzet.”

Nieuw met een permanente stand op de slaapafdeling van De Woonindustrie is het Duitse ROWA, dat hier vertegenwoordigd wordt door Jan Roosenburg.

De slaapafdeling kan met recht weer een slaapafdeling genoemd worden. Vorig jaar was het alweer interessant voor de slaapspecialist om even langs De Woonindustrie te gaan. Nu staan er (meer dan) 24 merken/fabrikanten. In de komende editie van Bedding Business Magazine meer over de spelers in De Woonindustrie. Maar hier alvast een lijst met fabrikanten uit de beddenbranche die je sowieso gaat tegenkomen tijdens de beurs:

Boxspring Design B.V.
Van Landschoot N.V. (Axelsson, Henson)
Recticel B.V./ BEKA Swissflex
Equilli N.V.
Dico / Bed Box Holland B.V.
Rössle & Wanner (Rowa)
Vroomshoop Meubelen B.V.
Van Houdt
Candia
Key West Bedding B.V.
TEKVOR Care Nederland BV
Hasena AG
Polypreen
Poseidon Aquabeds B.V.
Livengo
Ducky Dons Nederland B.V.
Profine Bedsystemen N.V.
Beds and More
Meubelfabriek de Linde
Delux Production OÜ
Skagen Beds (via Home & Trading)
Van Os Slaapkamers
Mahoton

Momenteel is De Woonindustrie nog in gesprek met een aantal andere spelers, dus wie weet wordt de slapenafdeling nog veel groter!

Hou ook onze social media pagina’s in de gaten (Facebook & Instagram) @beddingbusiness voor alle informatie, productnieuws en live verslagen!