Gezond slapen en vragen rond bedtextiel en de omstandigheden die van invloed zijn op de kwaliteit van slapen. Deze onderwerpen vormen het middelpunt van de Heimtextil Sleep & More Conference voor slapen professionals tijdens de komende editie van Heimtextil (10 tot en met 13 januari 2023).

Gezondheid, herstellen en prestatie zijn thema’s die al een tijdje samenhangen met slapen als onderdeel van de moderne lifestyle. Het zijn ook thema’s die de branche aanspreken want het zijn extra aanknopingspunten om bedden te verkopen. Daarom draait het op de slaapafdeling van de komende Heimtextil voor een groot deel om oplossingen voor een goede nachtrust.

Het evenement rondom slapen speelt zich vier dagen lang af van 10 tot en met 13 januari. Lezingen over innovatie en inspiratie in de slapenbranche als onderdeel van Smart Bedding in hal 11.0 van het beurscomplex in Frankfurt, omringd door dekbedden, kussens, matrassen en bedsystemen. Voor het eerst worden er nu ook speciale rondleidingen door deze hal gehouden gedurende de vier beursdagen.  Markus Kamps verzorgt deze rondleidingen voor bezoekers langs geselecteerde exposanten op het gebied van gezond slapen.

De sprekers komen uit de wetenschap, de industrie en de designwereld en gaan in op de voorwaarden voor goed slapen, duurzame oplossingen voor de retail en digitale meetsystemen voor het meten en verbeteren van slapen. Als extra attractie zullen Anne Marie Commandeur van Stijlinstituut Amsterdam en Anja Bisgaard Gaede van SPOTT trends & businesses uit Kopenhagen laten zien wat de toekomst is voor de fans van slapen (op 11 januari om 15: 00 uur).

Ook interessant: wat kunnen we leren van slakken als het gaat om slapen en het geheugen? Dr Albrecht Vorster van het Swiss Sleep House in Bern geeft hier antwoord op (12 januari, 14: 00 uur). Ook is er een paneldiscussie (niet door elkaar heen praten!) door leden van de International Textile Manufacturers Federation over de toekomst van natuurlijke vezels (12 januari, 11:30 uur). Op 12 januari om 13: 30 uur is er een lezing van het Hotel Experience Center over duurzame hotels en hoe de generaties Y en Z hier tegenaan kijken.

Verder zijn er nog lezingen over de circulaire economie en de nieuwe Duitse Supply Chain wetgeving (11 januari 15:45 uur). Als je niet uitkijkt kom je hal 11.0 helemaal niet meer uit voor de rest van de beurs!

www.heimtextil.messefrankfurt.com