In het al versplinterde beurslandschap kunnen we nog een nieuwe beurs noteren: Vakbeurs Slapen.

Acht leveranciers/merken zullen op 2 en 3 september hun nieuwste collecties presenteren in Bomencentrum Nederland in Baarn, maar 1 minuut verwijderd van het event Hollandsch Slapen. Initiatiefnemers Jeroen Haarhuis en Cees Jansen van Haarhuis & Jansen zijn druk bezig met de organisatie en laten nu alvast weten dat het zeker de moeite waard is een kijkje te komen nemen.

Het idee voor Vakbeurs Slapen is ontstaan nadat Jeroen en Cees graag met hun merken deel wilde nemen aan Hollandsch Slapen. Zij vertellen: “Zoals vele anderen hebben wij ons aangemeld voor Hollandsch Slapen. Een commissie aldaar beslist wie en of er leveranciers deel kunnen nemen. Net als enkele andere leveranciers die nu met ons meedoen, hebben wij nooit een terugkoppeling gehad. Via de media zagen wij dat de nieuwe data bekend waren voor het evenement en dat ook de spelers bekend waren gemaakt. Toen dachten wij: dan organiseren we het zelf. Wij vinden namelijk dat de vakhandel recht heeft op een totaaloverzicht van wat er op de markt te krijgen is.”

Deelnemers
Als organisatoren van deze beurs besloten Jeroen en Cees in de buurt van Kasteel Baarn een locatie te zoeken. “Op die manier kunnen bezoekers gemakkelijk toch een totaalbeeld krijgen, omdat het Bomencentrum maar 1 minuut van het kasteel verwijderd is. Mensen kunnen het met eigen vervoer doen, maar we kunnen ze ook ophalen. Hoe we dit gaan doen blijft nog even een verrassing.” Jeroen Haarhuis en Cees Jansen staan er met de merken van hun eigen bedrijf Haarhuis & Jansen: Viking, Hypnos en Dauny. De andere deelnemers zijn: Steel & Stockings, Ultima, Van Cadsand, Boxspring Design en Puur boxsprings. In het Bomencentrum staan de leveranciers allemaal gezamenlijk in een grote mooie hal van 1200 vierkante meter. “Het zijn allemaal kleinschalige bedrijven met mensen die houden van het vak en vakmanschap hoog in het vaandel hebben. Daar zal het ook om gaan bij Vakbeurs Slapen. We willen allemaal ons specialisme laten zien, de diepte ingaan. Uiteraard is er catering aanwezig, verder willen we de mensen  nog een beetje nieuwsgierig houden, maar we zijn wat zaken aan het organiseren waardoor de beurs nog dynamischer wordt. We willen iedereen dan ook alvast van harte uitnodigen.”

De website www.vakbeursslapen.nl gaat binnenkort online.