Er werd al druk gespeculeerd over waar Vakbeurs Slapen plaats zou gaan vinden… Sinds vandaag is de kogel door de kerk. Vakbeurs Slapen vindt plaats in De Woonindustrie! Beide partijen zijn heel erg blij met deze samenwerking. En waarschijnlijk menig slaapspecialist ook, want het aanbod in De Woonindustrie wordt hiermee groter en dat betekent dat de versnippering minder wordt.

Vakbeurs Slapen, een initiatief van Jeroen Haarhuis en Cees Jansen van Haarhuis & Jansen, vult op de tweede verdieping minimaal 800 meter in De Woonindustrie. Het ziet er zelfs naar uit dat het meer meters worden, aangezien nog niet iedere partij van Vakbeurs Slapen zijn ‘go’ gegeven heeft. De meeste deelnemers van Vakbeurs Slapen zullen in ieder geval wel meegaan naar de nieuwe locatie, waaronder onder andere Steel & Stockings, Ultima en Recor en Profine. Uiteraard zijn Haarhuis & Jansen met hun merken Viking, Dauny, Hypnos en natuurlijk Kreamat ook van de partij. “We zijn nog met enkele deelnemers in gesprek, maar het ziet ernaar uit dat bijna alle deelnemers wel mee zullen gaan”, vertelt Jeroen Haarhuis, die erg blij is te kunnen vertellen dat er een samenwerking is met de Woonindustrie. “We hebben goede gesprekken gevoerd met Jan en het aanbod dat we nu hebben gekregen is voor ons zeer interessant. We wilden in eerste instantie graag in de fabriek staan als een apart evenement. Dat kan door Corona helaas niet. Maar met de afspraken die we nu hebben gemaakt zijn we ook heel
tevreden.”

Twee beursmomenten
Vakbeurs Slapen zal vooralsnog twee beurzen meedraaien met De Woonindustrie. “We houden Vakbeurs Slapen tijdens de Vakdagen van De Woonindustrie, die plaatsvinden van 13 tot en met 15 september en 21 en 22 september. Daarnaast zijn we ook van de partij tijdens de Voorjaarsvakbeurs van De Woonindustrie van 7 tot en met 10 februari 2021.” Wie er allemaal precies mee zullen doen, zal binnenkort bekend worden.
Er is wel gekozen om het concept van Vakbeurs Slapen te behouden en dus ook de naam te behouden. “We hebben er nu met Vakbeurs Slapen voor gekozen om de Woonindustrie als onze locatie te kiezen. Ons concept, waar we als exposanten heel erg blij mee zijn, het intieme, het sfeertje, de goede samenwerkingen, het verwennen van onze klanten… dat blijft. We moeten nog zien wat we precies mogen doen in verband met de corona, maar als we speciale dingen mogen doen, zullen we dat als Vakbeurs Slapen niet laten!”

Voor de detaillisten
Jan Hogenkamp is in zijn nopjes over de samenwerking met Vakbeurs Slapen. “Het allerbelangrijkste is dat we onze bezoekers, de detaillisten van slaapspeciaalzaken en gemengde woonwinkels, een heel ruim aanbod kunnen bieden. Dat is het allerbelangrijkste. Op het gebied van slapen hebben we begin dit jaar al een goede beurs gedraaid  met veel deelnemers. Nu we Vakbeurs Slapen aan ons aanbod kunnen toevoegen is dat natuurlijk heel erg mooi. We zijn al heel lang in gesprek met Haarhuis & Jansen en nu is het zover. Dat Vakbeurs Slapen tijdens onze vakdagen meedoen is belangrijk voor ons en voor de slapenbranche.”
Op de slapenafdeling wordt sowieso heel wat veranderd voor de komende vakdagen. “Vanaf 7 juli gaan we aan de slag met de tweede verdieping. Het was te donker en we willen alles ‘fris’ maken: verven, plafonds eruit… De slapenafdeling krijgt een heel lichte uitstraling”, aldus Jan.

Wie er naast de vaste standhouders en de deelnemers van Vakbeurs Slapen nog in zullen tekenen is momenteel nog niet bekend. Maar dat er een mooi aanbod is voor de slapenbranche, moge nu al duidelijk zijn. We houden jullie op de hoogte!