In 2017 meldde BASF dat er mogelijk een te hoge concentratie van de giftige stof dichloorbenzeen zat in het matrassenschuim die het produceerde voor onder meer Matratzen Concord. Later bleek dat die vrees onterecht was en dat er geen gevaar was voor de volksgezondheid, maar toen was het kwaad al geschied: het gifschandaal had een grote negatieve impact op de omzetten van Beter Bed, waarna de Udense retailer naar de rechtbank stapte om een schadevergoeding te bekomen.

Die eis is nu dus door de rechtbank in Den Bosch afgewezen, weet het FD. BASF was immers, op het moment dat het dacht in de fout te zijn gegaan, al geen eigenaar meer van het matrassenschuim en kon volgens de rechter dus niet verantwoordelijk zijn. Volgens De Aandeelhouder beraadt Beter Bed zich nog over een eventueel hoger beroep tegen de uitspraak.

Mede door het gifschandaal kwam Beter Bed in financiële moeilijkheden terecht. Het leidde eind vorig jaar uiteindelijk tot de verkoop van de Duitse tak aan investeerder Magical Honour.